JAUNUMI par 'Spyker'

madzis
Māk arī atbildēt
Māk arī atbildēt
Posts: 55
Joined: Tue Feb 12, 2008 9:50 am
Location: Riga, Latvia

JAUNUMI par 'Spyker'

Post by madzis »

"Spyker" sola, ka jau 2012.gadā "Saab" strādās ar peļņu
15:00, 2 februāris 2010

AMSTERDAMA, FEB 02, BNS/ACN - Zviedrijas autoražotāja "Saab" topošais īpašnieks Nīderlandes luksusa sporta automašīnu ražotājs "Spyker" plāno turpināt trīs "Saab" produktu līnijas, nodrošinot, ka jau 2012.gadā Zviedrijas autoražotājs darbosies ar peļņu.
"Spyker" paziņojumā presei teikts, ka arī turpmāk "Saab" salīdzinās ar tādām ekskluzīvām automarkām kā "Audi" (A4/A6 modeļiem) un BMW (3/5 sērijas modeļiem). Komercdarbības plānā noteikts mērķis gadā ražot un pārdot no 100 000 līdz 125 000 automašīnas.

Pagājušajā nedēļā "Spyker" un ASV autobūves gigants "General Motors Co." (GM) vienojās, ka "Spyker" iegādāsies "Saab" par 74 miljoniem dolāru (37 miljoniem latu) skaidrā naudā un 326 miljoniem dolāru (165 miljoniem latu) akcijās.

Autobūves rūpniecības speciālisti šaubās, vai nelielajam Nīderlandes autoražotājam izdosies mainīt "Saab" stāvokli, jo pats "Spyker" nekad nav darbojies ar peļņu. 2009.gadā "Saab" pārdeva 40 000 automašīnas un uzņēmuma zaudējumi bija 400 miljoni eiro (281 miljons latu).

"Spyker" pastāstīja, ka turpinās uz "Opel Vectra" bāzes veidoto "Saab 9-3" modeļu ražošanu, uz "Cadillac" bāzes veidotos "Saab 9-4" universāļus būvēs Meksikā, savukārt uz daudzos "Opel" un "Buick" modeļos izmantotās "Epsilon" bāzes veidotos "Saab 9-5" modeļus nodos pārdošanā jau šogad.

"Spyker" norādīja, ka pašreizējais finansējums, tostarp Zviedrijas valdības 400 miljonu eiro (281 miljons latu) aizdevums, ļaus darboties bez papildu kapitāla piesaistes. Aizdevums vēl jāapstiprina Eiropas Komisijai.

"Saab" pēdējos gados piedzīvojis pārdošanas kritumu novecojušās produktu līnijas dēļ. 2008.gadā kompānija pārdeva tikai 93 300 automašīnu iepretim 120 tūkstošiem pirms trim gadiem.
Zviedrijā "Saab" nodarbina 3400 cilvēku.

"Līdz šim nav bijis viegli, arī turpmāk būs grūti gan uzņēmuma vadībai, gan darbiniekiem nodrošināt [zīmola] panākumus," otrdien žurnālistiem atzina Zviedrijas komercdarbības ministre Moda Ūlofsone.

"Spyker" savā paziņojumā arī pavēstīja, ka neatklās vadītājam Viktoram Mulleram piederošās ieguldījumu sabiedrības "Tenaci Capital BV" 75 miljonu eiro (37,5 lstu) aizdevumu avotus, norādot, ka tie vēlējās palikt anonīmi.

"Tenaci Capital BV" arī iegādājies Krievijas banku magnātam un "Latvijas Krājbankas" īpašniekam Vladimiram Antonovam piederošos 29,9% "Spyker" akciju, izvirzot šo darījumu kā priekšnoteikumu, lai Nīderlandes autoražotājam sniegtu aizdevumu.

Ūlofsone norādīja, ka Zviedrijas valdība nav pilnībā informēta par "Spyker" finansiālajiem sponsoriem.

"Mums un GM bija svarīgs īpašnieka tēls," ministre norādīja, piebilstot, ka Antonova iesaistīšanās vērtēta noraidoši, taču lielākoties tā uzskatījis tieši GM.

Nīderlandes autoražotāja "Spyker" akciju vērtība Amsterdamas biržas pirmajā tirdzniecības sesijā pieaugusi par 1,9% līdz 3,67 eiro (2,6 latiem).

Baltic News Service

www.bns.lv
madzis
Māk arī atbildēt
Māk arī atbildēt
Posts: 55
Joined: Tue Feb 12, 2008 9:50 am
Location: Riga, Latvia

Re:JAUNUMI par 'Spyker'

Post by madzis »

EK ļauj Zviedrijas valdībai piešķirt valsts garantiju "Saab" EIB aizdevuma saņemšanai
14:25, 8 februāris 2010

BRISELE, FEB 08, BNS/REUTERS - Eiropas Komisija (EK) pirmdien atļāvusi Zviedrijas valdībai piešķirt valsts garantiju finanšu grūtībās nonākušajam autobūvētājam "Saab" 400 miljonu eiro (aptuveni 280 miljonu latu) liela aizdevuma saņemšanai no Eiropas Investīciju bankas (EIB ).
EK nolēma, ka 82,8% no valdības piešķirtās garantijas nav pretrunā ar bloka noteikumiem par valsts palīdzību, kas ļauj Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm atbalstīs krīzes skartos uzņēmumus.

Savukārt atlikušie 17,2% garantijas tiks piešķirti saskaņā ar tirgus nosacījumiem, tādēļ tie nav uzskatāmi par valsts palīdzību.
"Valsts garantija ļaus īstenot "Saab" biznesa plānu, neļaujot rasties nevajadzīgiem kompetences kropļojumiem," EK paziņojumā citēts ES konkurences komisāres Nēli Krūsas teiktais.

Šī garantija nepieciešama, lai "Saab" māteskompānija ASV autobūves gigants "General Motors" (GM) varētu pabeigt Zviedrijas uzņēmuma pārdošanu Nīderlandes luksusa sporta automašīnu ražotājam "Spyker".

Jau vēstīts, ka janvāra beigās "Spyker" un GM vienojās, ka "Spyker" iegādāsies "Saab" par 74 miljoniem dolāru (38 miljoniem latu) skaidrā naudā un 326 miljoniem dolāru (167 miljoniem latu) akcijās.

Pagājušajā nedēļā "Spyker" paziņoja par ambicioziem plāniem, kas "Saab" jau 2012.gadā ļautu darboties ar peļņu. Jaunie īpašnieki iecerējuši Zviedrijā turpināt trīs vai četru modeļu ražošanu, kurai nepieciešamas aptuveni miljardu eiro (700 miljonu latu) lielas investīcijas, tostarp EIB aizdevums. BNS

:laugh:
User avatar
bizenajs
Saab Kluba biedrs
Saab Kluba biedrs
Posts: 573
Joined: Tue Sep 04, 2007 4:45 am
Location: Rīga, Cesvaine
Contact:

Re:JAUNUMI par 'Spyker'

Post by bizenajs »

ko vinji tur njemaas!!! rekaa muusu parexaa iepljuutiija vairaak kaa miljardu latu un nevienai komisijai neko neprasiija, te SAABam vajag tikai paarsim ljimonus un ir jaaklanaas katra alkaaana priekshaa!
Kur ir tā mēraukla, ar ko tu sveri tautas?
Vai jābūt puķēm, kas smaržo tikai pļautas?
User avatar
BaguM
Eksperts, ne tehniskais
Eksperts, ne tehniskais
Posts: 117
Joined: Thu Sep 04, 2008 8:27 am
Location: Riga

Re:JAUNUMI par 'Spyker'

Post by BaguM »

Image
eBay :)
User avatar
Nils
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 3970
Joined: Wed Mar 26, 2008 12:29 pm

Re:JAUNUMI par 'Spyker'

Post by Nils »

http://www.tvnet.lv/auto/jaunumi/304114 ... bila_formu

Šķiet, ka domu gājiens viņiem ir uz pareizo pusi! :)
Saab 900 Turbo '81
User avatar
elmo
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 12839
Joined: Tue Jan 15, 2008 7:08 am

Re:JAUNUMI par 'Spyker'

Post by elmo »

Kā var netaisīt hečbekus, ja hečbeks ir eiropas pirktākais auto!? :)
Malder
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 889
Joined: Sun Aug 24, 2008 4:38 am
Location: Riga

Re:JAUNUMI par 'Spyker'

Post by Malder »

:laugh:
Image
madzis
Māk arī atbildēt
Māk arī atbildēt
Posts: 55
Joined: Tue Feb 12, 2008 9:50 am
Location: Riga, Latvia

Re:JAUNUMI par 'Spyker'

Post by madzis »

"Latvijas Krājbankas" īpašnieks Antonovs apgalvo, ka finansējis "Saab" iegādes darījumu
13:33, 19 februāris 2010

STOKHOLMA, FEB 19, BNS/TL - Krievijas banku magnāts un "Latvijas Krājbankas" īpašnieks Vladimirs Antonovs, kura aiziešana no Nīderlandes sporta automašīnu ražotāja "Spyker" tika izvirzīta par priekšnosacījumu Zviedrijas autobūvētāja "Saab" iegādei, paziņojis, ka tieši viņš finansējis pirmo 25 miljonu ASV dolāru (13 miljonu latu) maksājumu "Saab" māteskompānijai "General Motors" (GM).
Par to, atsaucoties uz ziņu aģentūru "Bloomberg", piektdien vēsta Zviedrijas mediji.

Saskaņā ar Antonova teikto par viņa līdzdalību šajā darījumā esot informēti gan "Spyker" akcionāri, gan ASV autobūves gigants GM, gan Zviedrijas valdība.

"Pirmo maksājumu piešķīra mūsu bankas. Varu apstiprināt, ka šie 25 miljoni dolāru tiks izmantoti ["Saab"] iegādei," telefonintervijā "Bloomberg" sacīja Antonovs.

Pēc viņa vārdiem, darījumu finansējis banku konsorcijs "Convers Group", kurā ietilpst arī Lietuvas banka "Snoras bankas", kas ir "Latvijas Krājbankas" kontrolpaketes īpašniece.

Antonovs klāstīja, ka neizprot GM motīvus, un pavēstīja, ka pats ierosinājis veikt izmeklēšanu, lai kliedētu aizdomas par savu saistību ar organizēto noziedzību.

Viņš arī apliecināja, ka būtu priecīgs atgriezties autobūves industrijā un jaunajā kompānijā, kura, visticamāk, iegūs nosaukumu "Saab Spyker Automobiles".

Līdz šim "Spyker" izpilddirektors Viktors Mullers bija atteicies atklāt darījuma finansētājus, apgalvojot, ka līdzekļi nākuši no viņam piederošās ieguldījumu sabiedrības "Tenaci Capital BV", kura naudu šim mērķim aizņēmusies.

Jau vēstīts, ka janvāra beigās "Spyker" un GM vienojās, ka "Spyker" iegādāsies "Saab" par 74 miljoniem dolāru (38 miljoniem latu) skaidrā naudā un 326 miljoniem dolāru (169 miljoniem latu) akcijās.

"Tenaci Capital BV" bija spiests iegādāties "Latvijas Krājbankas" līdzīpašnieces Lietuvas bankas "Snoras" lielākajam akcionāram Vladimiram Antonovam piederošos 29,9% "Spyker" akciju, jo GM šo darījumu izvirzīja kā priekšnoteikumu "Saab" iegādes pabeigšanai. Līguma nosacījumi paredz, ka Antonovs "Spyker" nevarēs atgriezties līdz 2016.gadam.

Mediji vēstīja, ka šī prasība bijusi saistīta ar Zviedrijas izlūkdienesta savākto informāciju, kas liecināja, ka Antonovs esot iesaistīts naudas atmazgāšanā, kā arī viņam esot sakari ar organizēto noziedzību.

BNS :ohmy:
madzis
Māk arī atbildēt
Māk arī atbildēt
Posts: 55
Joined: Tue Feb 12, 2008 9:50 am
Location: Riga, Latvia

Re:JAUNUMI par 'Spyker'

Post by madzis »

"Spyker" pabeidzis "Saab" iegādi no "General Motors"
18:38, 23 februāris 2010

AMSTERDAMA, FEB 23, BNS/AFP - Nīderlandes luksusa sporta automobiļu ražotājs "Spyker" otrdien pabeidzis Zviedrijas autobūvētāja "Saab" iegādi no ASV autobūves koncerna "General Motors" (GM), teikts "Spyker" paziņojumā.
"Turpmāk "Saab Automobile" un "Spyker Cars" darbosies kā māsaskompānijas, un to māteskompānija būs Amsterdamas biržā kotētā "Spyker Cars NV," teikts paziņojumā.

Jau vēstīts, ka janvāra beigās "Spyker" un GM vienojās, ka "Spyker" iegādāsies "Saab" par 74 miljoniem ASV dolāru (38 miljoniem latu) skaidrā naudā un 326 miljoniem dolāru (169 miljoniem latu) akcijās.

"Spyker" vadītājam Viktoram Mulleram piederošā firma "Tenaci Capital BV" bija spiesta iegādāties "Latvijas Krājbankas" līdzīpašnieces Lietuvas bankas "Snoras" lielākajam akcionāram Vladimiram Antonovam piederošos 29,9% "Spyker" akciju, jo GM šo darījumu izvirzīja kā priekšnoteikumu "Saab" iegādes pabeigšanai. Līguma nosacījumi paredz, ka Antonovs "Spyker" nevarēs atgriezties līdz 2016.gadam.

Mediji vēstīja, ka šī prasība bijusi saistīta ar Zviedrijas izlūkdienesta savākto informāciju, kas liecināja, ka Antonovs esot iesaistīts naudas atmazgāšanā, kā arī viņam esot sakari ar organizēto noziedzību. Antonovs šīs apsūdzības noliedz.

Pagājušajā nedēļā Antonovs paziņoja, ka viņa kontrolētais banku konsorcijs "Convers Group", kurā ietilpst arī Lietuvas banka "Snoras bankas", kas ir "Latvijas Krājbankas" kontrolpaketes īpašniece, aizdevis naudu "Spyker" , lai tas varētu veikt maksājumus "General Motors" par "Saab" iegādi.

"Spyker" ir paziņojis par ambicioziem plāniem, kas "Saab" jau 2012.gadā ļautu darboties ar peļņu.

Saab" pēdējos gados piedzīvojis pārdošanas kritumu novecojušās produktu līnijas dēļ. 2008.gadā kompānija pārdeva tikai 93 300 automašīnu iepretim 120 tūkstošiem pirms trim gadiem.

Pērn februārī "Saab" sāka restrukturizācijas procesu, lai izvairītos no bankrota un kļūtu par neatkarīgu kompāniju, jo tās vienīgais īpašnieks GM nolēma pārtraukt finansiāla atbalsta sniegšanu.

BNS

nu, ko, vīri, varam korķēt vaļā šampi !!!
:woohoo: :woohoo: :) :) :laugh: :laugh:
madzis
Māk arī atbildēt
Māk arī atbildēt
Posts: 55
Joined: Tue Feb 12, 2008 9:50 am
Location: Riga, Latvia

Re:JAUNUMI par 'Spyker'

Post by madzis »

Spyker tomēr varētu izlaist dīvaino SUV
8.marts,10:19

TVNET - Ja nebūtu Spyker, kas pēdējā brīdī panāca vienošanos ar līdzšinējiem Saab īpašniekiem, zviedru marka būtu aizgājusi nebūtībā.
Izrādās, ka no darījuma ne mazāks ieguvums ir arī nīderlandiešu superauto ražotājam. Kā vēsta Autocar, Spyker atdzīvinājuši īpaši savdabīgā luksus SUV automobiļa D12 Paris-to-Peking projektu, kas pirmo reizi tika prezentēts pirms veseliem trim gadiem Ženēvas auto izstādē, bet kopš tā laika bija iesaldēts.

Kā vēsta Autocar, Spyker vadītājs Viktors Millers pēc Saab pārņemšanas esot nolēmis atsākt greznā SUV izstrādi un, ņemot vērā jauniegūtās darba rokas Zviedrijā, plašās ražošanas iespējas, kā arī Saab inženieru pieredzi, Autocar ziņojums šķiet visnotaļ pamatots.

Oriģinālajam D12 Paris-to-Peking konceptautomobilim bija uzstādīts 6 litru W12 dzinējs ar 500 ZS un 610 Nm, kas nodrošināja sprintu līdz simtam 5 sekundēs, bet sērijveida automašīnai starp reālākajiem jaudas agregātiem tiek minēts kāds General Motors koncerna V8 kompresordzinējs. Kāpēc gan lai tas nebūtu Corvette motors ar vairāk nekā 600 zirgspēkiem?

TVNET
http://www.tvnet.lv/auto/jaunumi/306904 ... ivaino_suv

BILDES:
http://www.worldcarfans.com/10904101864 ... /lowphotos

:laugh:
User avatar
elmo
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 12839
Joined: Tue Jan 15, 2008 7:08 am

Re:JAUNUMI par 'Spyker'

Post by elmo »

Kaut kas tajā mašiņā ir pārmudrīts, mazliet motorlaivu atsit! :)
Malder
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 889
Joined: Sun Aug 24, 2008 4:38 am
Location: Riga

Re:JAUNUMI par 'Spyker'

Post by Malder »

madzis
Māk arī atbildēt
Māk arī atbildēt
Posts: 55
Joined: Tue Feb 12, 2008 9:50 am
Location: Riga, Latvia

Re:JAUNUMI par 'Spyker'

Post by madzis »

nu, šis konceptauto jau ir kas patiesi nopietnāks Spyker&Saab sakausējumā nekā zemūdenīte SUV :laugh:
madzis
Māk arī atbildēt
Māk arī atbildēt
Posts: 55
Joined: Tue Feb 12, 2008 9:50 am
Location: Riga, Latvia

Re:JAUNUMI par 'Spyker'

Post by madzis »

Zviedrijā atsākta «Saab» rūpnīcas darbība
23.mar.2010

APOLLO - Zviedrijas autobūves kompānija «Saab» atsākusi ražošanu rūpnīcā valsts ziemeļrietumos - mēnesi pēc tam, kad ASV autobūves koncerns «General Motors» (GM) zīmolu pārdeva Nīderlandes ekskluzīvo sporta automašīnu ražotājam «Spyker Cars N.V.», pirmdien paziņoja kompānijas preses pārstāvis.
«Mēs ražojam 100 automašīnas dienā, taču plānojam šo jaudu palielināt, bet tas ir labs sākums,» norādīja autoražotāja pārstāvis Pēters Bekstrems. «Visi aptuveni 3400 ražošanas līniju darbinieki ir atgriezušies darbā.»

Ražošana Trolhetanas rūpnīcā tika pārtraukta šā gada janvāra beigās pēc tam, kad decembrī GM sāka pakāpenisku «Saab» likvidēšanu, jo kompānijai nebija izdevies atrast pircēju.

Taču 26.janvārī tika panākta pēdējā brīža vienošanās «Saab» pārdot «Spyker», kas Zviedrijas kompāniju glāba no likvidācijas.

Bekstrems pavēstīja, ka Trolhetanas rūpnīcā galvenokārt tiek ražoti «Saab 9-3» un «9-5» modeļi.

«Spyker» norādījis, ka šogad cer saražot 50 000-60 000 automašīnu, taču, ražojot 100 vienības dienā, līdz gada beigām tiktu saražoti tikai 36 500 automobiļi.
Jaunais īpašnieks plāno «Saab» ražošanas jaudu iepriekšējā līmenī, kad tika saražoti 100 000 līdz 125 000 automašīnu gadā, bet līdz 2012.gadam «Saab» varētu sākt strādāt ar peļņu.

Iepriekšējo 20 gadu laikā, kad «Saab» piederēja GM, kompānija ne reizi gadu nenoslēdza ar peļņu.

Pērn Trolhetanas rūpnīcā tika saražotas 38 756 «Saab» automašīnas, salīdzinot ar aptuveni 93 000 vienību 2008.gadā.

apollo.lv
madzis
Māk arī atbildēt
Māk arī atbildēt
Posts: 55
Joined: Tue Feb 12, 2008 9:50 am
Location: Riga, Latvia

Re:JAUNUMI par 'Spyker'

Post by madzis »

ceru, ka vīri neņems ļaunā, ka poustoju mēnesi vecu topiku.
pats nupat to uzgāju, un, liekas, ka topiks ir visnotaļ ievērības cienīgs:

"Spyker" nedēļā saražo tūkstoti "Saab" automašīnu
AMSTERDAMA, APR 23, BNS/ACN - Zviedrijas autobūvētāja "Saab" jaunais īpašnieks Nīderlandes luksusa sporta automobiļu ražotājs "Spyker" piektdien paziņoja, ka kopš ražošanas atsākšanas šogad martā ik nedēļu top tūkstotis jaunu "Saab" automašīnu.

"Spyker" izplatītajā paziņojumā par 2010.gada pirmā ceturkšņa darbības rezultātiem gan nav sniegta nekāda finanšu informācija, taču kompānija norāda, ka tā jau maijā gatavojas uzsākt jauna luksusa modeļa "9-5" tirdzniecību.

Tāpat paziņojumā uzsvērts, ka, par spīti īpašnieka maiņai, "Saab" dīleru tīkls, kas ietver gandrīz tūkstoš uzņēmumu, palicis neskarts.

""Saab" ir savas tirdzniecības meitaskompānijas ASV un Zviedrijā, un tas gatavojas izveidot pats savu infrastruktūru, nepastarpināti ieejot tajos tirgos, kuros pašlaik par "Saab" automašīnu izplatīšanu ir atbildīgs GM," teikts "Spyker" paziņojumā.

Jau vēstīts, ka "Spyker" februāra beigās pabeidza "Saab" iegādi no ASV autobūves koncerna "General Motors" (GM) saskaņā ar janvārī panākto vienošanos, ka "Spyker" iegādāsies "Saab" par 74 miljoniem ASV dolāru (39 miljoniem latu) skaidrā naudā un 326 miljoniem dolāru (171 miljonu latu) akcijās.

"Spyker" vadītājam Viktoram Mulleram piederošā firma "Tenaci Capital BV" gan pirms tam bija spiesta iegādāties "Latvijas Krājbankas" līdzīpašnieces Lietuvas bankas "Snoras" lielākajam akcionāram Vladimiram Antonovam piederošos 29,9% "Spyker" akciju, jo GM šo darījumu izvirzīja kā priekšnoteikumu "Saab" iegādes pabeigšanai.

"Saab" pēdējos gados piedzīvoja pārdošanas kritumu novecojušās produktu līnijas dēļ. 2008.gadā kompānija pārdeva tikai 93 300 automašīnu iepretim 120 tūkstošiem pirms trim gadiem. Tādēļ pērn februārī "Saab" sāka restrukturizācijas procesu, lai izvairītos no bankrota un kļūtu par neatkarīgu kompāniju, jo tās vienīgais īpašnieks GM nolēma pārtraukt finansiāla atbalsta sniegšanu.

Pērn "Saab" zaudējumi sasniedza 400 miljonus eiro (281 miljonu latu). Savukārt "Spyker", kurš savā 11 gadu pastāvēšanas vēsturē vēl ne reizi nav uzrādījis peļņu, 2009.gadā strādāja ar 23 miljonu eiro (16 miljonu latu) zaudējumiem.

BNS
Post Reply