• rokas bremze!
Page 1 of 1

rokas bremze!

Posted: Fri Aug 15, 2008 8:28 pm
by gustavs
Sveiki,

Situācija sekojoša: nomainīju pakaļējos bremžu diskus, klučus. Bremzes strādā perfekti. Roķene nestrādā. Pabraukāu ar novilktu roķeni - tā ari viņa vēl nav parādijusies,šeit palasījos, saab9000.com , sapratu,ka viņa paradās pēc laika, vēl ir variants pašam regulēt bremžu kluču attālumu starp disku(iem). Vai nebūs ta ka pēc tam viņas neņems vienadi? Lai nu ka jautajums bija par roķeni! Ir kādi varianti, kur meklet vainu?

saab 9000 98g.

Re:rokas bremze!

Posted: Fri Aug 15, 2008 8:44 pm
by Smith
Ja kas, mana roķene arī pilnībā nefiksējās.:angry: Meistars teica, ka ar supportiem viss ir kārtībā...:( Kur varētu būt problēma? :dry:

Re:rokas bremze!

Posted: Sat Aug 16, 2008 12:56 am
by Arnijs
Smith wrote:Ja kas, mana roķene arī pilnībā nefiksējās.:angry: Meistars teica, ka ar supportiem viss ir kārtībā...:( Kur varētu būt problēma? :dry:
Reguleejumaa! Suportos ir urbums, kuru nosedz skruuve. Izskruuveejot sho skruuvi , dziljaak ir ieksheejais 6-kantis, skjiet uz 5mm. Ar to arii pieregulee, lai abas puses njemtu uzreiz un vienaadi

Re:rokas bremze!

Posted: Sat Aug 16, 2008 7:47 am
by LEMS
bet ta tacu regulesana uz abiem kopa gan roceni un bremzem ja pievilks klat tad ari bremzu kluci bus tuvak diskam ,pats mainiju savejam bijusam 9000,91g. ari rocene nedarbojas ,bet bremzes ok,pievelkot skruvi lai nostrada rocene ,kluci jau diezgan berzejas pret disku,nelidzeja pat bremzu troses regulesana pie rocenes roktura ,nomainiju trositi un viss ok (personigi manejam normali nestradaja viena puse,ta tika ari nomainita)

Re:rokas bremze!

Posted: Sat Aug 16, 2008 8:23 am
by Arnijs
LEMS wrote:bet ta tacu regulesana uz abiem kopa gan roceni un bremzem ja pievilks klat tad ari bremzu kluci bus tuvak diskam ,pats mainiju savejam bijusam 9000,91g. ari rocene nedarbojas ,bet bremzes ok,pievelkot skruvi lai nostrada rocene ,kluci jau diezgan berzejas pret disku,nelidzeja pat bremzu troses regulesana pie rocenes roktura ,nomainiju trositi un viss ok (personigi manejam normali nestradaja viena puse,ta tika ari nomainita)
Darba bremzes nereguleejas. Un izstaipiitas troses jau ir cita opera,

Re:rokas bremze!

Posted: Tue Aug 19, 2008 5:05 am
by Viensjaanis
Nu ja.Ja trose ir ierusejusi un pienacigi neatbrivojas,ari tad bremzu kluci berzisies.Regulesana tiesi ta,ka Arnijs teica.Ta skruve kas nosedz urbumu bija uz 13.Pats savejam mainiju gan klucus gan diskus un viss sanaca perfekti.Nocinijos tik ar suportu.Bija ierusejusi asite tai kjagai pie kuras akejas trose.Putu ieksa WD 40 un kustinaju,kamer normali saka kusteties.

Re:rokas bremze!

Posted: Fri Aug 22, 2008 3:55 am
by GuntisG
Es roķeni savējam pēc kluču nomaiņas arī regulēju. Vajag pacelt riteni gaisā. Savukārt rocenei jābūt atlaistai. Tad regulējamo skrūvīti pievelk, līdz riteni nevar pagriezt. Tad regulējamo skrūvīti nedaudz pagriež atpakaļ, lai ritenis griežas. Šitā izdara abās pusēs. Ja gribi noregulēt precīzi, kā aptiekā, tad vajadzīgs būs bremžu stends. Bet man arī bez stenda sanāca abi gandrīz vienādi.