INTSAAB 2018 LATVIJĀ

Sarunas par ikgadējiem starptautiskajiem Saab kluba salidojumiem IntSAAB
Post Reply
User avatar
Ora
Māk arī atbildēt
Māk arī atbildēt
Posts: 73
Joined: Tue Jan 26, 2016 12:34 pm

Re: INTSAAB 2018 LATVIJĀ

Post by Ora »

Cepiens jau nav par cenu, bet par komunikāciju! Iecerētā pasākuma programma laikam ir noslēpums? Es saprotu, ka tādu pasākumu nav viegli organizēt, izmaksas protams arī būs, bet neesošais kluba un saabmīļu savstarpējās komunikācijas trūkums ir redzams.
SAAB og900S Aero Convertible
User avatar
edijs
Saab Kluba biedrs
Saab Kluba biedrs
Posts: 5114
Joined: Wed Jan 16, 2008 8:03 am
Location: Riga
Contact:

Re: INTSAAB 2018 LATVIJĀ

Post by edijs »

Piekrītu ar nosacījumu, ka bērni pietiekoši lieli, ir jēga viņus ņemt līdzi, tusiņš visiem kopā divu/trīs dienu garumā, utt. - tad jā, katram pilna biļete par pasākumu kopumā. Jo īpaši, ja brauc uz ārzemēm. Bet vietējā mēroga pasākumā.. Es labprāt ar visu bērnu bariņu izstaigātu pāris līkumus starp auto rindām, taču tas ir tik tiešām uz stundu divām, ne vairāk. Tad viņus aizvestu mājās un pats (visdrīzāt pat viens, ne kopā ar otru pusīti) dotos uz vakara pasēdēšanu, pačalošanu pie alus kausa, dejām saulrietā, khem.. Ideja par vakara biļeti ir apsveicama, tas ļauj man īstenot plāna otro daļu, taču sievietei un bērniem nāksies viet palikt ar garu degunu, neko neredzējušiem.. jo nu 120x2+60x4=480.. Šādā konteksta itin labi saprotams ir Māra un Ivara rakstītais.

Varbūt nav par vēlu maķenīt papildināt lietu kārtību un tomēr ieviest vēl vienu biļešu veidu? Par ķēpu ar administrēšanu lieliski saprotu. Nezinu, kā tas tiek realizēts citur, bet kā variantu redzu divas zonas - lielajā placī stāvgrūdām pilns ar automobiļiem, vienā galā slēgtā zona, tā kā VIP telts brīvdabas pasākumos, kur iekšā tiek vien tad, ja uz rokas pareizās krāsas aproce.
Saab 900OG T8 '84., Saab 9000 Aero Maptun Stage 3, Saab 9000 Aero Hirsch Performance Stage 1
Saab 9000 rezerves daļas - http://9000.lv/ - 26 316 361
maris
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 522
Joined: Wed Feb 13, 2008 6:56 am

Re: INTSAAB 2018 LATVIJĀ

Post by maris »

cienītais Jurista kungs , doma jau te vismaz man nav aizvainot tos dažus kas ''dara un uzņemās atbildību '' , bet gan aicinājums būt atklātiem , reklamēt sevis padarīto un aicināt visus to novērtēt :roll: Nevis būvēt mūri un tad apvainotiem brīnīties , kādēl mūsu ir tik maz un neviens nepalīdz :oops:
Apdomājies , kamēr nav par vēlu . Atkaŗtošos , bet labākas kluba reklāmas ka uzaicināt visus Latvijas saabistus atbraukt un par brīvu apskatīties kas te notiek , varbūt nekad arī vairāk nebūs !!! :shifty:

P.s. Es , starp citu , neesmu redzējis arī nevienu oficiālu kluba uzaicinājumu , tipa , nāciet palīdziet utt ...

P.s.s . un kādēļ netiek strādāts ar sponsoriem , reklamēties gribētājiem ? Ir taču SAAB remontētāji utt . Varbūt tādēļ ka nevienam nav interesanti atbalstī pasākumu ( visamaz es tur savu biznesu nereklamētu :( ) , kuram nav publicitātes un apmeklētāju no Latvijas ???
User avatar
rzmzr
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 444
Joined: Wed Jun 29, 2016 1:24 pm

Re: INTSAAB 2018 LATVIJĀ

Post by rzmzr »

Pievienošos Edijam.
Man nav izprotams jēdziens - sarežģīta administrācija.
Elementāri, baltā aproce - auto placis, rindas.
Citas krāsas aproce, otrā zona, kurā notiek viss 120e vērtais pasākums un starptautiskās Saab komūnas alus+bbq fests.
Vai tiešām par to netika padomāts iepriekš?

Visu cieņu par uzņemšanos organizēt pasākumu, pie reizes dodot sev pozīciju "mēs visu daram, jūs tikai čīkstat," bet daļa argumentu ir pamatoti.
1998 9-3 2.0T, pšš - Pārdots
2006 9-5 Aero, manuālis - B235R + B234 Hybrid - Pabeigts?
1996 BMW E36 B204 - procesā
User avatar
lawyer
Saab Kluba biedrs
Saab Kluba biedrs
Posts: 8235
Joined: Thu Jun 05, 2008 8:25 am
Location: Ādaži-Rīga

Re: INTSAAB 2018 LATVIJĀ

Post by lawyer »

Interesanti gan, gudrinieki, tikai kādēļ mēs šobrīd esam tajās pusēs (orgi <> dalībnieki potenciālie), kurās esam? :mrgreen:

Tikai nesakiet, ka neviens nav aicinājis. Tepat forumā rakstīju. Protams, paldies tiem 5 IT džekiem, kuri pieteicās, bet mājas lapa pati par sevi ir tikai labi ja 10% no visa darāmā ;)

Pasākuma mājas lapa cerams drīzumā tiks palaista, tur arī varēs iegūt plašāku informāciju.

Māri, kādēļ gan vietējiem būtu jādod kaut kas par brīvu? :shock: To, ko dod par brīvu, nekad nenovērtē. Un ja arī ar tādu gājienu būtu kādi intereses uzplūdi (kā uz Stockmanā vai Rimīti lielo atlaižu laikā), tad tā interese pēc tam, kad desas vairs nav par brīvu, tikpat ātri arī noplok. Turklāt, ārprāts, vēl kāds pēc tam prasa biedra naudu maksāt vai vēl ko darīt! :shock::doh:

Izpausties radošajai fantāzijai ir ierobežojums pasākuma vietas izskatā - nav mums te tukšs placis ar lego kluču kaudzi, kurus varam salikt tā kā vēlamies.

Kā jau minēju iepriekš, sponsoru piesaiste nav ekonomiski izdevīga dēļ dalībnieku sastāva un salīdzinoši lielajiem EUR cipariem izmaksās :geek:

Iespējams, ka piektdienas vakarā ieejas maksa būs tikai pieaugušajiem tie 25 EUR, bērniem bez maksas varētu būt :think:
Live as you should die tomorrow, learn as you would live forever ;)
maris
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 522
Joined: Wed Feb 13, 2008 6:56 am

Re: INTSAAB 2018 LATVIJĀ

Post by maris »

Organizatoriem protams labāk redzams :lol: Es tikai ieteicu ...

Lai Jums finansiāli veiksmīgs pasākums un lai ārzemniekiem labi patīk !!! :violin:
User avatar
ifka
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 469
Joined: Thu Aug 27, 2009 12:14 pm
Location: Ādaži

Re: INTSAAB 2018 LATVIJĀ

Post by ifka »

Eech, pacjuksteeshu visparzinaamu atzinju no tirgziniibaam - to lielo pikji noslauc gan pa druskai no lielajiem zilonjiem, bet visvairaak tomeer no siikajaam zivteleem pa druskai vien. Un ne reti gadaas taa, ka siikaljas aizmirst par taupiibu un pakampj arii ko lielaaku :)

Kaa taas zivteles pievilinaat - tas jau jautaajums profesionaaljiem. Super, ka 5 IT dzjeki pieteicaas - tagad jaacer, ka piesleegsies kaads sazinjas speciaalists un marketinga komanda - lai izdodas!
User avatar
Arnijs
Dievs
Dievs
Posts: 7176
Joined: Tue Jan 15, 2008 3:54 am
Location: Riga

Re: INTSAAB 2018 LATVIJĀ

Post by Arnijs »

Iepostēšu es arī... Šobrīd, laika trūkuma un prioritāšu dēļ, esmu nedaudz atgājis no dalības organizatoriskajā pusē un nezinu visu runāto un izrunāto. Pie kam arī - mans favorīts nebija (un nav) "Ratnieki", jo ļoti labi apzinos arī sava veida šīs vietas mīnusus un iespējams, pat pārāk tālu centos ieskatīties un izmodelēt visus ar šo vietu saistītos riskus. Mans favorīts bija Smiltene, kas savukārt lielākajai daļai likās par tālu un apgrūtinošu izbraukāšanas ziņā. Infrastruktūra (un viss pārējais - izmitināšana , ēdināšana) bija izmaksu ziņā ļoti draudzīga un pretīmnākoša un par 90% jau bija skaidrs pasākuma skelets. Bija sarunāta iespēja arī sestdienā slēgt centru (kapacitāte ap 200-300 auto) un noorganizēt ko līdzīgu SAAB parādei un apskatei, kur jebkuram interesentam būtu iespēja skatīt, jautāt , parunāties (un - ne jau par maksu) Kas zin pilsētu, saprot, ka tas Smiltenē bija elementāri iespējams pat īpaši neapgrūtinot vietējo dzīvi. Tad nu lūk - tieši šis posms, manuprāt, ir vajadzīgs arī Ratniekiem. Organizēta apskates/parādes iespēja jebkuram interesentam (kā tas 2008, gadā bija Cēsīs) Nezinu - varbūt jau ir sarunas ar Siguldu šajā virzienā? Man liekas - šobrīd tā ir iztrūkstošā opcija. Bezmaksas apskates iespēja jebkuram interesentam. Gribas ko vairāk un peroniskāk? Lūdzu! Ir bārbekjū piektdienas vakarā par 25Eur. Gribas pavisam pa lielo? Tad piedalies pa pilno programmu! Un - man ir tāda klusa aizdoma, ka piektdienas maksu pat ir iespējams samazināt. Jā - mēs varam rēķināt, ka tas tiešām maksā 25Eur no sejas, bet nevajag aizmirst, ka par vietu principā jau būs samaksājuši dalībnieki un - ir pilnīgi vienalga, ka pat, ja piektdienas vakarā nebūs neviena papildus dalībnieka, tāpat gali tiks savilkti. Bet - ja būs papildus 100 gribētāji, tad tie ir papildus 2500Eur pie kopējā budžeta! Man liekas , ka pat ar 2000Eur uz 100 cilvēkiem ir absolūti pietiekoši, lai noorganizētu gan šašliku, gan alu, gan kādu piemiņas nieciņu katram apmeklētājam.
Visa elektronika darbojas uz burvju zilajiem dūmiem, kas atrodas tās iekšienē. Tad, kad šie dūmi izlaužas ārpusē, tad arī elektronikai psec.
YTC Īslīces 16
SAAB, Youngtimer un citu auto remonts t.29293629
HforU
Zināms jau visiem
Zināms jau visiem
Posts: 190
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:45 am
Location: Valmiera

Re: INTSAAB 2018 LATVIJĀ

Post by HforU »

Piekrītu Arnim par visiem 100%

Varu kļūt par sponsoru (varbūt vēl kāds piemestos 8) ) - uzsaukšu aproces ( zilas, rozā, da jebkādas, kas atšķirsies) "haļavšķikiem", kas grib tikai apskatīties, iziet pastaigā, utt. un kuriem nekārojas ne desas, ne alus
User avatar
RihardsL
Māk arī atbildēt
Māk arī atbildēt
Posts: 62
Joined: Tue Apr 26, 2016 8:05 pm
Location: Riga

Re: INTSAAB 2018 LATVIJĀ

Post by RihardsL »

Labrīt!

Izlasīju notiekošo un jāsaka - stratēģija pasākuma formātam ir pilnībā Latvijas un Baltijas Saab entuziastiem nedraudzīga pašlaik.

Ir tik daudz izcilu saab eksemplāru turētāji Latvijā un Baltijā, kuri labprāt ierastos un papildinātu rindas ar skaistiem saab, ja piedāvājums būtu draudzīgs un kāds viņus vispār uzrunātu.

Būtu dīvaini, ja citi klubi prasīs- jūs tik maz palikuši Baltijā?

Tomēr ticu, ka pasākums tiks norganizēts godam un arī domstarpības atrisinātas. Galu galā ir tikai vēl plānošanas stadija.
900 T8 Special '89
Aigars
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 988
Joined: Fri Nov 28, 2008 3:23 pm
Location: Jeekabpils

Re: INTSAAB 2018 LATVIJĀ

Post by Aigars »

Ja arī man būtu interese aizskriet un paskatīties uz SAABiem, tad 120 eiro man tiešām šo interesi nosit. Ja vēl pieņem, ka arī man gribētu pievienoties 2-3 sīkie, tad tā ekskursija būtu galīgi par dārgu.
User avatar
Arnijs
Dievs
Dievs
Posts: 7176
Joined: Tue Jan 15, 2008 3:54 am
Location: Riga

Re: INTSAAB 2018 LATVIJĀ

Post by Arnijs »

Aigars wrote: Sat Dec 16, 2017 11:42 am Ja arī man būtu interese aizskriet un paskatīties uz SAABiem, tad 120 eiro man tiešām šo interesi nosit. Ja vēl pieņem, ka arī man gribētu pievienoties 2-3 sīkie, tad tā ekskursija būtu galīgi par dārgu.
Par "aizskriet un paskatīties" neviens 120 Eur neprasa. Tā ir pilnvērtīga dalības maksa pasākumā par trijām dienām ar visiem pienākošies pribambasiem. Šobrīd vairāk tiek apspriests, kāpēc nav rasta iespēja ņemt dalību kā vienkāršam skatītājam (un tam būtu jābūt bezmaksas) Resp. būtu vēlams definēt, (ja vien tas tiks paredzēts kā fakts) kuri būs tie brīži un kuras vietas, kad visi sabraukušie SAAB ir vienkopus un aplūkojami interesentiem. Savādāk tiešām var rasties iespaids, ka pasākums tiek organizēts ar mērķi paslēpt visu sabraukušo SAAB kopienu "Ratniekos" un katrs, kas tur grib iebāzt galvu un kaut ko ieraudzīt - lai maksā.
Visa elektronika darbojas uz burvju zilajiem dūmiem, kas atrodas tās iekšienē. Tad, kad šie dūmi izlaužas ārpusē, tad arī elektronikai psec.
YTC Īslīces 16
SAAB, Youngtimer un citu auto remonts t.29293629
User avatar
fimbars
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 807
Joined: Sun Feb 13, 2011 11:30 am
Location: Grobiņa
Contact:

Re: INTSAAB 2018 LATVIJĀ

Post by fimbars »

Beidzot palasīju un mēģināju saprast kas šis ir par pasākumu. :)
Ja pasākuma jēga ir slēgtam lokam patusēt savā starpā un padzert, tad viss kārtībā.Ja ir doma par Saab un to cienītāju kustības popularizēšanu, tad nekas nav kārtībā. :D
Ir jāparedz iespēja interesentiem bez maksas vismaz apskatīt visus interesantos auto.+Vajadzētu arī ļaut tajā brīdī piebiedroties visiem Saab īpašniekiem.Ķipa kaut kāds parādes brauciens un pastāvēšana pāris stundas publiski pieejamā vietā.
Par alu un bbq..Es no laba prāta neparakstos maksāt naudu nezinot ko piedāvās.Zinot, ka pārsvarā visos pasākumos par sponsoriem uzmetas nedzeramu alu ražotāji es no tiem izvairos, jo visus tos aldara un pārējo "alus izstrādājumus" es nelietoju un iekšā dabūt nevaru.Varbūt prātīgāk ir pieaicināt dažādus alus tirgotājus un ļaut pašiem apmeklētājiem samaksāt par sev vēlamo produktu.
Man ir neliela pieredze pāris loka šaušanas sacensību organizēšanā(arī starptautisku) un tas ir līdzīgi kā ar Saab. :) Sporta veids ir popularizējams atšķirībā no hokeja un skatītāji drīzāk jāielūdz un jāievelk, nevis jātirgo ieejas biļetes. :D
Bet ja kaut kādā veidā varu līdzēt, tad esmu gatavs piedalīties.
saule
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 564
Joined: Mon Jan 28, 2008 7:36 am
Location: Sigulda

Re: INTSAAB 2018 LATVIJĀ

Post by saule »

fimbars wrote: Sat Dec 16, 2017 6:04 pm +Vajadzētu arī ļaut tajā brīdī piebiedroties visiem Saab īpašniekiem.Ķipa kaut kāds parādes brauciens un pastāvēšana pāris stundas publiski pieejamā vietā.
Es ar par to pašu. Plus ja tas notiktu un vēl pie tam Siguldā, iespējams, pēc trīs gadu stāvēšanas varētu mēģināt kabri izvilkt no garāžas. Citādi pārskatāmā nākotnē nav redzma iemesla to darīt.
SAAB un SUBARU
User avatar
mixeris
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 4125
Joined: Mon Jan 14, 2008 4:47 pm
Location: Rīga, Latvia

Re: INTSAAB 2018 LATVIJĀ

Post by mixeris »

Sarakstījuši gan te :)

Šī brīža plāns ir tāds, ka bez maksas auto varēs apskatīt Ceturtdien Biķerniekos un Sestdien kaut kur, bet vēl precīzi nezinām kur, jo Sestdienas plāns vēl precīzs nav.

Savukārt maksas opcijas ir vai nu piektdienas vakara BBQ vai pilnais komplekts.

Paldies par idejām par aprocēm uz vietas pasākumā. Apspriedīsim, apdomāsim vai varam ko tādu saorganizēt.
Tas visticamāk varētu būt tas pats piektdienas vakars, jo Sestdien iekārtot ko tādu Ratniekos varētu būt pagrūti.

Liela daļa pārējo komentāru ir identiska 2008.gada pasākuma komentāriem un atbildes jau diemžēl arī ir tādas pašas.
Pasākuma sponsori un investori būs tie paši, kas parasti - FFF (Friends, Fools and Family), jo pasākuma formāts nav pateicīgs sponsorēšanai, kā arī nav mums vēlme būt tik publiskiem, lai radītu lielu interesi sponsoriem.

Savukārt, kas attiecas uz palīdzēšanu, tad noteikti uzrunāšu katru atsevišķi ko esmu redzējis šeit piedāvājam palīdzību.
Post Reply