Preses relīze (ar nokavēšanos, bet vēsturei)

Protestējot pret nodevu palielināšanu.

24. novembrī Latvijas Auto klubi atsaucās uz iniciatīvu apvienot savus spēkus un pierādīt, ka tie spēj izteikt savu viedokli sabiedriskā dzīvē un ietekmēt to.

29. novembrī satikās 14 Latvijas Auto Klubu un portālu vadības locekļi, lai parakstītu vēstuli Latvijas Republikas Saeimai, ko iesniegs 30. novembrī (Skatīt pielikumā). Šajā vēstulē Auto klubu biedri vēlas parādīt savu vēlmi ietekmēt pašreizējo budžeta plānojumu.

Lai vēl vairāk uzsvērtu savu viedokli, Latvijas Auto klubi aicina šodien, 30. novembrī  piedalīties protesta akcijā, no 12:00 – 13:00 braucot maršrutā 11.novembra krastmala – Kr.Valdemāra iela –Meierovica bulvāris - 13.janvāra iela – 11.novembra krastmala. Akcijas dalībnieku atpazīšanas zīme jābūt sānu logos iestiprināta A4 vai lielāka formāta lapa ar uzrakstu "Es nepiekrītu". Pēc brauciena auto klubi var izklīst vai dodas pie Saeimas atbalstīt motobraucējus.

Auto klubu biedri ir brīdināti to vadība sekos sekojošiem norādījumiem:

Ņemot vērā, ka automašīnu varētu būt daudz un var veidoties sastrēgumi, autovadītāji  tiek aicināti organizēti veidot koridoru motocikliem, lai tie tiek cauri uz viņiem atvēlētajām stāvvietām. Visiem kluba biedriem un protesta brauciena dalībniekiem jāievēro visi satiksmes noteikumi, nedrīkst veikt nekādas nelikumīgas darbības un provokācijas, lai nediskreditētu sevi un visus autobraucējus, kā arī radītu problēmas viens otram. Akcijas rīkotāju rīcībā ir nonākusi informācija, ka pasākumā varētu piedalīties arī nekārtību provocētāji ar mērķi saasināt situāciju. Tāpat iespējams, ka šīs provokācijas iespējams būs veiktas arī no valsts struktūrām. Ja Auto Klubi atklās, ka šīs ziņas ir pamatotas,  plānojam noteikti vērsties tiesā par šo cilvēku un struktūru patvaļu.

Auto Klubi nekādā gadījumā nevēlās izveidot konflikta situācijas vai kā savādāk kaitēt citu veselībai vai īpašumam. Domājam, lai arī cik grūti ir, bet ja patiesi kaut ko grib, tad to arī var sasniegt ar miermīlīgiem līdzekļiem.

Auto Klubi nākotnē varētu apvienoties Latvijas Auto klubu asociācijā. Tās uzdevums būtu piedalīties likumprojektu un grozījumu apspriešanā; informēt autobraucējus par izmaiņām likumdošanā; apkopot autobraucēju ieteikumus un viedokli, kā arī piedalīties sabiedriskajā dzīvē – rīkojot Latvijas un pārrobežu Auto Klubu pasākumus un Atbalstīt Latvijas Auto klubu darbības mērķus.Vēl visi Latvijas Auto klubi, domubiedru kopas un auto forumi nav apzināti, kas varētu pārsniegt kopskaitā 40 auto sociālās grupas. Viennozīmīgi pirmais solis ir sperts.

Protesta akcijas rīkotāji:

Alfa klubs, Audi-Style forums, Baberacing Klubs, Honda klubs, Japcar Klubs, Kabrioletu klubs, Latvijas Audi Klubs – sagatavoja relīzi Oskars Strēlnieks mob.t. 29234838, Mazda Klubs, Mercedes-Benz klubs, SAAB klubs, Scirocco Klubs, Subaru Power, Škoda klubs, Volvo Klubs, VW Golf Klubs, VW Motion Klubs.