Riepu spiediena sensori


Post Reply
Syn
Kaut ko sāk saprast
Kaut ko sāk saprast
Posts: 25
Joined: Wed Jul 28, 2010 11:10 am

Riepu spiediena sensori

Post by Syn »

9-3 sportsedanam (2008.g., 2.0T Aero, amerikānis) netīšām sanāca nolauzt 2 riepu spiediena sensoriem galu (kur ventilim skrūvējas virsū kalpaciņš). :( Izrādās, ka šie ir ļoti trausli un pie neliela spēka pielietošanas lūzt. Rezultātā ventilis iekšā neturas - sensors it kā nelietojams. Attiecīgi radās sekojoši jautājumi:
1) kā darbojas šī TPMS (tire pressure monitoring system) šiem SAABiem? vai šim sensoram, lai darbotos, pietiks vienkārši atrasties riepas iekšpusē (piem., pielīmētam pie diska no iekšpuses) - t.i., tam nav sakara ar ventili un tas vienkārši mēra spiedienu riepā, neatkarīgi kur tas atrodas (pie ventiļa vai pretējā riepas pusē)?
2) ja nē, vai pastāv kādi saprātīgi cenas varianti jaunam sensoram no aftermarketa? (oriģinālo sensoru cenas no Vikingiem, maigi izsakoties, nepriecē) Vai der jebkurš riepu spiediena sensors jeb tikai kādi konkrēti (ar konkrētu RF frekvenci, konkrētu rezerves daļas numuru, konkrēta ražotāja utt.)?
3) vai šādas lietas var atrast mūsu šrotos? vai viņas ir savietojamas starp dažādu modeļu un izlaiduma gadu SAABiem? un vai vispār reāli atrast daudzmaz jaunu sensoru (jāņem vērā, ka šiem sensoriem iekšā ir iekausēta baterija, kas kalpojot nu max līdz 10 gadiem, tātad no veca liela jēga nebūs)
4) vai sistēma ar palikušajiem 2 sensoriem pati atslēgsies un pārstās reģistrēt SID šo kļūdu pēc vairākiem neveiksmīgiem mērījumiem? ja nē, vai šo kļūdas paziņojumu iespējams atslēgt caur kompi? cerams, ka šajā laikā netiek velti sēdinātas palikušo sensoru baterijas...

Paldies, ceru sagaidīt kādu atbildi vismaz uz kādu no šiem jautājumiem :laugh:
Post Reply