9-5 vs 9-3 1.9 TiD


ramonz
Eksperts, ne tehniskais
Eksperts, ne tehniskais
Posts: 91
Joined: Tue Jun 30, 2009 8:22 pm

Re:9-5 vs 9-3 1.9 TiD

Post by ramonz »

mzais wrote:Braucu ar 9-3 2.2tdi 1998.g. Ja parsēžas no moča tad kluss, ja sagribas komfortu tad skaļš. Tāda sajūta kā tankā.Pilns ar radiem, pilniem gāzes baloniem un pāris maišeļiem kartupeļu un graudu nepaliek lēnāks. Salons ir nevis lēts, bet viegli kopjams. Laba apdares kvalitāte salīdzinot ar līdzīgas kategorijas volvo. Saprātīgas apkopes vajadzīgas, savādāk sabruks kā kāršu namiņš. Padārgi ir engine mounts http://www.partsforsaabs.com/default.ph ... 05_119_516
Tad vēl šis http://www.partsforsaabs.com/default.php?cPath=105_581
Auto aizmugurē ir daudz vietas.Man augums ir 190cm un aiz manis es varu ērti sēdēt.Auto liekas pamatīgs. No tipiskām bērnu slimībām varu minēt lukturu mazgātāju slotiņu defektus(ja piesalst aprauj zobratiņus),aizmugures un priekšējie spricētāji. Emblēmas zaudē augšējo slāni ja nepiesargās automazgātuvē.Informācijas displejs mēdz zaudēt pikseļus.Antena kas izlaižas ārā defektojas(ja iesalst aprauj zobratiņus)
Man ir manualā kārba šad tad ar ielikšanu atpakaļgaitā ir aizķeršanās.Citiem mēdz rokasbremze jokoties, bet es viņu neizmantoju(tikai CSDD)
Ziemā prasās pieliet divtaktu eļļu dīzelim lai vieglāk palaižās, un reizi nedēļā izdedzināt izplūdes gāzes ar paaugstinātiem apgriezieniem uz šosejas lai nebūtu melnā dūmu mākoņa. Ziemā nesilst ne sitams pie īsiem braucieniem(10km) uzpīpējot neatkūst(atkūst tik aizmugurējais logs)jāskrāpējas riņķī un kratās briesmīgi kad auksts.Lietainā laikā skaļi jūt katru lielo peļķi no šosejas,kas dažos pasažieros izraisa paniku.
Nedroši jūtas uz grants.
Par spīti visam lielisks auto un smagi ieliek daudziem pilnīgi jauniem komforta,caurgājamības un braukšanas prieka ziņā, kas rezultējas īpašnieka noslēpumainajā smaidā.
Lai Tev veiksmīgs pirkums un labi ripo!
Vot ši jau bijalaba info, tikai žēlka ne tas auto un netas dzinējs..bet vismaz noderīgi izlasīt.Paldies!B)
ramonz
Eksperts, ne tehniskais
Eksperts, ne tehniskais
Posts: 91
Joined: Tue Jun 30, 2009 8:22 pm

Re:9-5 vs 9-3 1.9 TiD

Post by ramonz »

edijs wrote:Piekare varbūt arī 9k ir klusāka. Bet, kamēr 9k netiek nopakots grabažnieka plaukts, tikmēr viss ir slikti. :D

Par vietu aizmugurē iekš 9-3 un 9-5 - manuprāt, nav īsti korekti teikt, ka "es tik un tik garš, aiz manis pats vēl varu apsēsties" un "tur tikai bērnus var sēdināt". Tieši otrādi - bērniem vajag vairāk vietu. Mēs, pieaugušie, varam paplest kājas. Sīči sēž savos krēsliņos un kājas tur taisni uz priekšu - lasīt, spārda priekšējo beņķi. Pietiekami vietas ir tad, ja priekšā var normāli sēdēt un sīči nespārda muguru. Kā arī, ja vari apsēsties aizmugurē un kopā salikti ceļi neskaras pie priekšējā krēsla. Iekš 9-3 tas nav reāli. Protams, ja pirms tam esi vizinājies ar kaut kādu Honda Civicu vai tamlīdzīga izmēra auto, tad 9-3 ietilpība var salikties itin pietiekama. :)

Man pirms pāris dienām uzdeva jautājumu, ko domāju par 9-3ss 1.9 tīseli cenā ap trīs kilolatiem. Es papētīju, kas mums sludinājumos darās.. un ieteicu cilvēkam pirkt Chippy 9-5 pa 2.2 latiem - ērtāks, ātrāks, ekonomisks.
Kas tas t;ads Chippy 9-5 ??:blink:
ramonz
Eksperts, ne tehniskais
Eksperts, ne tehniskais
Posts: 91
Joined: Tue Jun 30, 2009 8:22 pm

Re:9-5 vs 9-3 1.9 TiD

Post by ramonz »

elmo wrote:Izskatās tā pat kā tas ar ko mani vizināja, tikai tam ar ko mani vizināja bija 4 durvis, nevis 2. Pieļauju, ka līdz ar to arī varētu būt nedaudz garāks.
Man kaimiņam ir šitāds 4 durvju hečbeks, .... vietas tur aimugurēir ņemerenna ;)
User avatar
elmo
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 12839
Joined: Tue Jan 15, 2008 7:08 am

Re:9-5 vs 9-3 1.9 TiD

Post by elmo »

ramonz wrote:
edijs wrote:.
Kas tas t;ads Chippy 9-5 ??:blink:
http://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/ ... beeol.html
User avatar
tranquillo
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 657
Joined: Mon Apr 25, 2011 6:13 pm
Location: Riga, Aloja
Contact:

Re: Re:9-5 vs 9-3 1.9 TiD

Post by tranquillo »

Mahmuds wrote:Neaero vienīgā priekšrocība (vai trūkums?) pār Aero ir mīkstāka piekare. Man Aero, paziņam parastais 9-5. Pie viņa braucot, ceļš ir diezgan slikti salikts bruģis. Iekš Aero purina vairāk. Par to paziņa sūdzas, ka līkumos viņa auto uzvedas "ķīselīgāk".
Bet Aero laikam nav dīzeļu.
Jaunākai 9-3 paaudzei ir arī dīzelis-aero, šķiet, 9-5 arī (neesmu tik pārliecināts). 9-3 ir tas pats 1.9, taču TTiD
Post Reply