šrots


Post Reply
kassparss
Eksperts, ne tehniskais
Eksperts, ne tehniskais
Posts: 148
Joined: Mon Dec 09, 2013 1:03 pm

šrots

Post by kassparss »

Sveiki!
ok, laikam jau jāizklāsta viss kā ir, savādāk mani tūlīt te noraks :mrgreen::mrgreen:

Jau gadu laiku štukoju par jaunāku saabiņu, pie tam 9-5, bet šobrīd braucu ar pirmās ģenerācijas 9-3
Nopirku to mašīnīti rudenī, bija salīdzinoši normālā stāvoklī, arī dieagnostika neko mirstošu neuzrādīja un cena bija ļoti adekvāta..bet braucot (diezgan intensīva ceļošana sanāca) pamazām sāka birt nost daudzas lietas..protams šis tas tika taisīts, bet tā kā šī gada sākumā man bija periods, kad tik bieži ar auto nebraucu, tad kopš Februāra nav darīts nekas..

un šobrīd summa, kas būtu jāiegulda, lai to auto savestu labā kārtībā vairs nešķiet adekvāta uz auto vērtības fona (plānoju citu auto un saprotu, ka šo pat ļoti labā stāvoklī notirgojot es ne pusi no ieguldītas vērtības atpakaļ nedabūšu)
defekti ir daudz un dažādi..kārbas kulises(viss ok, bet šad tad ir grūtības ar atpakaļgaitu), kautkas ar turbīnu (ar laiku palikusi vājāka un šobrīd kautko var just tikai virs 2arpus tūkstošiem un ar diezgan kūtri), iespējams CKP (uzsilstot motors pārstāj darboties un nevar pielaist, kamēr pilnībā neatdziest, tieši tāds simptoms tika novērots jau ziemā, CKP nomaiņa palīdzēja, bet tika likts lietots, tāpēc iespējams nobeidzies..bet iespējams ka sūknis sācis streikot :( ), un visbeidzot, pa ziemu ir Ruslans labi pastrādājis uz visām durvīm un arkām, arī kondicieonieris ir izbeidzies..un kautkas pāri guļošajiem braucot ir sācis grabēt..
Varbūt kautko aizmirsu, bet vispārēji topika nosaukums labi raksturo auto stāvokli

Nū, un tagad pats jautājums:
Vai kāds ir atdevis šrotā savu auto(saab) un pētījis, kurš šrots maksā vairāk?
nešķiet forši ar daļēji braucošu mašīnu izbraukāt visus pierīgas šrotus :D

P.S.
pašam detaļās iztirgot nav iespējas, jo gluži vienkārši nav kur to auto jaukt
User avatar
edijs
Saab Kluba biedrs
Saab Kluba biedrs
Posts: 5114
Joined: Wed Jan 16, 2008 8:03 am
Location: Riga
Contact:

Re: šrots

Post by edijs »

Šroti dod smieklīgas summas. Galu galā - viņi grib nopelnīt, nevis par pašizmaksu iztirgot detaļas, savu darbu nerēķinot. Pavecākiem auto bieži vien viņi vadās plus mīnus pēc Tolmeta cenas, vien pavisam nedaudz uzmetot pa virsu. Nesen viens paziņa 9000'šo dzina uz šrotu, dabūja, šķiet, 140 latus. Ļoti rupji rēķinot tur detaļās savi 300 lati varētu savākties, taču šrots tak maksā darbaspēkam par jaukšanu plus tā nauda netiek atgūta uzreiz, uz brīdi paliek iesaldēta.

Iespējams, ka naudas izteiksmē var dabūtu maķenīt vairāk, iemetot sludinājumu, ka tirgo kā ejošu auto. :) Atskries kāds vieglas peļņas kārs perekups, nopirks, tev vairs nebūs jādomā. Perekups sašpaktelēs, flakonizēs un mēģinās tirgot divreiz dārgāk.. Kā nu viņam tas sanāks, vairs nav tava bēda. :D Vien pie šāda scenārija var sirdsapziņa grauzt, ja nu gadījumā no perekupa pēc tam nopērk kāds, kurš neko nejēdz un pamatīgi iegrābjas.
Saab 900OG T8 '84., Saab 9000 Aero Maptun Stage 3, Saab 9000 Aero Hirsch Performance Stage 1
Saab 9000 rezerves daļas - http://9000.lv/ - 26 316 361
User avatar
elmo
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 12839
Joined: Tue Jan 15, 2008 7:08 am

Re: šrots

Post by elmo »

Met iekš Ss. Lv ka tirgo veselu par tev pieņemamu cenu!

[ Post made via Android ] Image
kassparss
Eksperts, ne tehniskais
Eksperts, ne tehniskais
Posts: 148
Joined: Mon Dec 09, 2013 1:03 pm

Re: šrots

Post by kassparss »

Ok, tad šrots ir gandrīz vai tas pats kas tolmets..
Negribās jau čakarēt cilvēkus, bet nu nezinu..iemetīs pa 500eur un gaidīs, varbūt kāds pārpircējs pakaulēs par cenu un ieķers..
Post Reply