Nelasās folderi uz ārējā cietņa

Bez SAAB'iem nomoka arī citi jautājumi
User avatar
Flesh
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 630
Joined: Sun Jan 11, 2009 2:46 pm

Re:Nelasās folderi uz ārējā cietņa

Post by Flesh »

Diks wrote:
Flesh wrote:a kadu OS lieto? Vistu jeb XP? Zinu kad Vistai reiziem uznak visadi brinumi ar tiem arejiem cietiem... bet cik man ir gadijies tad sados gadijumos palidz tik format... parasti ja man HDD ir lielaks par 250GB tad iesaku labak vinu sadalit ar kadu softa palidzibu lai nav tadas uber izmera particijas... tad var ari pspelties kad parkope no vienas dalas uz otru un tad fomatet to kur ir lainais folderis...
Vista, protams, atbilst savam nosaukumam :laugh: . Normāli var lietot Win XP un cerēt, ka jaunais septītais Windows būs tāds kā viņu sola. Attiecībā uz HDD dalīšanu - katrs prātīgs cilvēks datora HDD dala vismaz divās daļās: ~10 - 25GB programmām un pārējo datiem. Kāpēc? Tādēļ, ka:
1. parasti nobrūk programmas un pirmkārt jau Windows :( . Līdz ar to var šo c: daļu formatēt un instalēt visu no jauna nemocoties ar datu pārnešanu (jo visi ir uz otras HDD daļas) :)
2. programmu darbības rezutātā failu daļas tiek izmētātas pa visām brīvajām vietām - tie ir fragmentēti un tādēļ reizēm nepieciešams veikt defragmentāciju. To tad arī dara mazajai c: daļai, kur ir WIN un programmas (ātrāk un vieglāk), jo datu daļai tas ir nepieciešams daudz retāk :)
3. ja nobrūk failu sistēma programmu daļā, tad datu daļā visam vēl mierīgi var tikt klāt pieslēdzot HDD pie cita kompja ;).
Tas viss attiecas uz fiziski dzīviem diskiem. Ja cietais disks sāk nojukt jau dzelžu līmenī (par to var liecināt trokšņi -metāliski sitieni vai burbuļošana), tad steidzami jāglābj svarīgākie dati (ja, kā parasti, nav rezerves kopijas ;) ).
Ārējos diskus parasti nedala, jo tur raksta datus (dokumentus, filmas, mūzikas, bildes, instalācijas....), bet var to darīt.
Vieglākais veids ir pieslēgt tukšu disku pie kompja, ar peles labo pogu uz My Computer un izvēlas Manage, tad Disk Management un tur sadala disku - veido partīcijas (sadaļas). Tad katru sadaļu formatē.
smalki uzrakstits, un paties! tik teiksu kad ari var but problemas ar video, bilzu un paris crakiem. lai pec tam vinus izravetu! :)
Post Reply