Offtop :)

Locked
User avatar
Gregers
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 4086
Joined: Thu Jul 10, 2008 11:05 am
Location: Riga
Contact:

Re:Offtop :)

Post by Gregers »

jastr wrote:
Gregers wrote:
Tas, ka no visa posta Tu izvilki tikai to ko izvilki liecina par Tevi pilnā augumā! Esmu arī apceļojis visu Latviju un zinu, ka šeit ir ko parādīt un uz kā nopelnīt un pelna tie kuri nav akli!

Vot tu ņirdz par mani, he, dari to droši jo man vienalga, bet ņirgdams lūdzu arī izdomā ar ko mūsu zeme var un ir īpašā!!!

Kas i' mīkstais esi, nevari? Kā vērts Tu tad esi un uz kā bāzējoties ņirdz par mani?
mhm, mīkstais esmu un ņirdzu pa zemi vārtoties, ar to tev būs jāsadzīvo...

es nenolieku LV dabu un kult-vēsturiskos pieminekļus, bet paņem to visu plašāk. nav runa par pašnovērtējumu. klišejas utml lietas, ir tās kas griež lielu daļu pasaules tūrisma biznesa. bet šādā kontekstā paņem un paskaties uz LV... tāds eifelis gadā nopelna simtiem miljonus un ir viens no fotografētākajiem tūrisma objektiem pasaulē, buļļu dzenāšana spānijā (vai portugālē, vvz...)piesaista simtiem tūkstošu tūristu, utt, utjpr... šādā mērogā teikt, ka lv vajag tikai darīt, un būs, tiešām ir smieklīgi. ņem vērā, ka visas šīs lietas ir ar gadsimtiem ilgu tradīciju, un cilvēki par tām mācās vēstures un ģeogrāfijas stundās visā pasaulē. ko par LV mācās cilvēki pasaulē? neko. labi, ja piemin. Ko dara LV institūts - neko, ko dara TAVA - neko... tūrisms nišu biznesā, kā izdzīvošanas sacensības utml lietas knapi nodrošina labi ja tikai rīkotājus. ekstrēmie sporta veidi? kuri? slēpot/snovot - nē, gumijlekšana - nē, autosports - nē...

ar pašreizējo piedāvāumu LV nevar konkurēt... ir lielākas pilis, skaistāki parki un augstāki kalni... aizbrauc uz šveici un ieej nekad nesabrukušā turaidā x3 (piemēram Grijērā). ar to ir jāsamierinās, ka te nekad nebūs tūrisma centrs... mums pat sezona ir bezmaz 2x īsāka, kā dienvideiropā

un kas ir tas ar ko tu varētu pavilkt miljonu tūristu gadā iekš LV?? viens jau ir tas, ka LV atbildīgās instances neko nedara lietas labā kaut vai uz papīra, bet nozares dalībnieki arī nekoordinējas savā starpā, nesadarbojas, kā vajadzētu.
aizved grupu uz turaidu, un... tālāk ko? parādīsi vienu avotu ar dzidru ūdeni? vagoniņu, kurš, lai arī vienīgais LV, citās valstīs izraisa smaidu? ved atpakaļ uz rīgas vienīcu vai prāmi, lai kratās tālāk...

šajā jomā ilūzijas tik tiešām neloloju... pēc gadiem 30-50, moš LV vai viss reģions būs populārāks, pagaidām tā ir tukša vieta tūrisma kartē
Tu pats pateici to kam nepiekriti manis teiktajā! Tūrisma objekti ir nevis Eifelis vai buļļu cīņas, vai formula vai kanjons, BET CILVĒKU IDEJAS kuru pie mums nebūs tikmēr kamēr būsim izpidītāji nevis domātāji!
User avatar
Gregers
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 4086
Joined: Thu Jul 10, 2008 11:05 am
Location: Riga
Contact:

Re:Offtop :)

Post by Gregers »

Nils/carlorossi wrote:
Gregers wrote:Nu tas, ka mūs zin tikai kā m..ku māju nenozīmē, ka mums nav nekādu vērtību ar kurām konkurēt! Ja Tu personīgi esi pieradis pie Latvijas un nemaz nemēģini paskatīties ar tūrista acīm arī ir normāli- Latvietim vienmēr ir labāk tur kur viņa nav! Tās valstis kuras zin ir nevis tādēļ atpazīstamas, ka īpašas, bet tādēļ, ka tas valstis pie tā ir kārtīgi piestrādājušās! Parīze ir romantikas un Eifeļa torņa valsts kgan romantikas tur ir mazāk kā Latvijā, bet Eifeļtornis ir pašu roku celts aprūsējis, neizdevies raķešu tornis. Vācija ir desu un alus zeme, no comment! Itālija ir toreodoru un karstasinīgu Lamborgini zeme, no coment! Japāņi ir smalkuma un tehnoloģiju zeme kgan realitātē ja neskaita pašus cilvēkus kuri ir sev radijuši to slavu tur ir 1:1 kā Latvijā! Turpināt? Ja valstī ir skaista daba un gudri cilvēki tad ar to pinīgi pietiek lai tūristi grūstīdamies brāztos turp, bet...mums nav gudru un vienlaicīgi uzņēmīgu cilveku...diemžēl :(
Nepārproti, esmu tikai par, ka esi tur kur esi, bet...ieliec to darbu šeit un nopelnīsi ne mazāk...tik atbildību vajadzēs uzņemties un paskatīties zem cita leņķa. Mēs visu vēsturi esam bijuši kalpi un tik ļoti pieraduši, ka kāds mums dod skaidrus norādijumus, ka esam aizmirsuši kā ir patstāvīgi domāt un cik kaifīgi ir piederēt sev pašīem un darīt tikai tas lietas kuras mums mīļajiem dod prieku nevis draugiem, pacaniem vai kādam kam nav slinkums mūs vadīt, un kad pēkšņi tas kurš teica ko darīt ir pārstājis teikt vai dotajā gadījumā pateicis šobrīd Jums ir krīze tad mēs nosvīdušu muguru piepildam krīzi pašī savam rokām, jo tak tica vajag krīzi valstī :(
Bļa, veči, nevajag mums krīzi, un nevajag mums aizdevumus no kuriem kļūs tikai sliktāk, nevajag arī neko apgriezt! Vajag tikai reizi pa visām reizēm pārstāt ticēt visādiem dirsējiem kuri saka, ka šī valsts nav nekā vērta un mēs esam melnais darba spēks- trešās šķiras cilvēciņi kuri par bargu naudu kā mudaki iehavo turcijā vāktus meršus un krievijā ķap, ļap saliktu auģikus! Mēs kā valsts varam dajebko, jo pa ilgajiem gadiem vergos esam tik ļoti centušies kungiem izpatikt, ka esam viņus jau ļoti sen pārauguši tik baidamies sev tajā atzīties! Es nejokoju kad teicu ka pat šobrīd šājā zemē var ļoti labi pelnīt ikkatrs kam nav salmi galvā un kurš nekož katru nedēļas nogali!!!
Es varu paskatīties uz to, kas mums ir Latvijā un es arī zinu, kas mums ir, bet runa gāja tieši par to pēc kā mūs var atpazīt citas valstis.
Vienīgie tūristi, kas šeit skrien kā pa konvejeru ir sextūristi.
Tālāk!
Zini, nē, pieliekot tos pašus spēkus, ko es pielieku Beļģijā, es LV nemaz sābu nevarētu pabarot, nemaz nerunājot par sevi u.c. lietām.
Varbūt arī es esmu kalps svešā zemē, bet pret mani izturās ļoti labi, maksā labi un pārstrādājies es neesmu.
Parādi man, kur es LV tagad tādu darbu varu dabūt?
Cits mēnesi vaiga sviedros strādā par to, ko es šeit žāvādamies, bet apzinīgi strādājot varu pa 3-4 dienām nopelnīt. Es to pasniedzu tikai kā faktu, jo mana situācija ir mazliet savādāka, lai gan stipri līdzīga.
Kāda sūa pēc man vergot LV, kur ir procentuāli daudz lielāka iespēja, ka mani rīt atlaidīs, ka man nesamaksās un, ka es nevarēšu pabarot sevi un normāli dzīvot?
Kāda starpība, kur es esmu kalps? Teiksi, ka es neesmu patriots? Nē, esmu, bet savas zemes, nevis kaut kādu politisku sūdu! Teiksi, ka es nemaz nepalīdzu valstij iziet no sūdiem, jo strādāju citur? A, valsts palīz man? Jā, palīdz, četrus mēnešus pa 100ls un tad vari iet dir*t, jo arast darbu, lai sevi nodrošinātu, es nevarēju. Protams, protams, pats esmu vainīgs, ka man vēl nav augstākā izglītība, nopietns CV utt, bet arī ar tiem visiem es varu duci uzreiz nosaukt, kas sēž bez darba, ibio!
Protams, darbu atrast var, bet tu strādāsi par 180ls mēnesī, pabarosi ģimeni, sābu utt?
Saproti, ne visi ir izsitušies un iesitušies tādā robā kā tu, tu esi ielīdis pareizajā vietā un pareizajā lauciņā, tavā darbā ir jāmāk runāt un to nu tu točna māki, nav pat svarīgi ko tu tur "cep" tiem klientiem, galvenais atrast pieeju
un vārīt zapti viņiem galvā. Es jau sen to ievēroju, ka tu to māki un man prieks par to, Grēger, bet tādu kā tu, nav nemaz ar tik daudz.
Līdz šim es tā nedeomāju, bet, ja man būtu laba iespēja palikt šeit, es tādu domu pat apsvērtu. Ir dažas lietas, kas mani pašlaik no kaut kā tāda attur.
Visā visumā šī tēma mani ļoti uzvelk, jo daudzi tuvi cilvēki tā dēļ ir aiztinušies meklēt labāku dzīvi.
Un mēs visi gribam dzīvot labāk, nenoliegsi.
Paskaties, es jau esmu ticis pie garās kārbas, lai es to dabūtu gatavu iekš LV ar pieejamajām finasēm, iespējām vispār tādu atrast, jomajo, tas nenotiktu, to es skaidri zinu, īstenībā es jau tagad pārvietotos ar kādu Golf 2 vai ar ko stipri līdzīgu.
To tu tagad gribētu redzēt? Man zosāda metas par to domājot, bet, ja man nav par ko samaksāt krītu [jā, man kā jau katram kārtīgam latvitim ir krīts bankā] un dzīvot, nekas cits neatliek. Un arī tajā vecajā golfā būtu jāinvestē.
Eh, vot atbraukšu, parunāsim par šo pie alus kausa noviembra trešdienas pasēdēšanā, ja būšu atpakaļ. ;)
Eu, davai izdrukā šo un toč apspriedīsim pa punktiem :)
Man būtu daudz ko teikt, bet pietiek nervus kacināt.

Tikai divas trīs lietas-
1.Tu neesi valsts nodevējs, jo pirmkārt naudu vedīsi UZ Latviju nevis no tātad uz Anglijas rēķina celsi mūsu apgrozijumu, otkārt notinoties Tu atbrīvoji vietu tādiem kā man kuri izmanto katru iespēju nopelnīt, jo tur acis vaļā!
2.Ar Golf nebūtu jābraukā un jāizdzīvo par niecīgu algu ja Tu konkrēti un pārējie naglu dzinēji kopumā nebūtu ņēmuši kredītus!!!
3. Esmu nevis iekārtojies, bet dzīvesstils tads man vienmēr ticēt, ka ir risinājums un es visu varu tik pat labi kā veiksmīgākie no man pazīstamajiem, tadēļ esmu savos 27 gados pamēģinājis daudzas profesijas un pat 14 gados pelniju vairak nekā Rimi pārdevēja ar visām prēmijām var sapņot. Es vienkāršī ticu sev un nepārtraukti vēroju tos kuriem blakus es vēlētos nostāties! Ne šis pirmais labi atalgotais darbs manā mūžā un 100% ne pēdējais, jo man ļoti nepatīk ilgi darīt vienu un to pašū. Kā arī domāt, ka man viss visu laiku ir marmelādē ir muļķīgi vnk es nekad neiestrēgstu, bet vienmēr meklēju nestandarta risinājumus. Un velreiz atkārtošos TICU SEV!
User avatar
Gregers
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 4086
Joined: Thu Jul 10, 2008 11:05 am
Location: Riga
Contact:

Re:Offtop :)

Post by Gregers »

Ak, jā, aizmirsu- smuki runāt un kārtīgi strādāt nav talants, bet ilgu gadu smags un rūpīgs trenniņš :)

Ar smuki runāt vai kā Tu izteicies zapti taisīt klientu galvā nekur talu nearsi un miljonārus klientus nenoturēsi, jo lieli cilvēki nestrādā ar runīgiem, bet gan ar tiem kuriem viņi uzticās, jo ir pārliecinājušies par profesionālismu!
Viensjaanis
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 590
Joined: Mon Feb 25, 2008 2:00 pm
Location: Rīga,Imanta

Re:Offtop :)

Post by Viensjaanis »

Nils/carlorossi wrote:
Ainars wrote:
Nils/carlorossi wrote:Pāris dienas atpakaļ bija "pasiģelka" ar poļu kolēģiem. Uzreiz jāpiemin, ka par poļiem bija dzirdēts tikai slikts, bet šie puiši, cepuri nost par visu uzņemšanu, attieksmi utt, pat pie mums tādus jāpameklē.
Un saruna aizgāja līdz LV, daži īsti nevarēja saprast no kurienes esam, jo Letland un Latvija viņiem bija sveši vārdi [ka vēlāk atklājās, viņi mūs sauc par LOTVU] tāpēc sākām domāt, kas mums ir tāds pēc kā mums eiropa varētu atpazīt. Domājām, domājām, neko prātīgu tā arī neizdomājām, beigās sapratu, ka mums nekā tāda nemaz nav.
Ok, hokeja fani mums ir uz goda, bet acīmredzot ne pietiekoši, lai gan vēlāk daži atcerējās par mūsu faniem un minēja, ka mums esot laba komanda.
Viens beļģu kolēģis gan ļoti labi varēja pastāstīt, ka Rīgā augstu vilni sit sextūrisms. :laugh:
Varbūt arī tas ir tas par ko Jūs šeit minējāt sakarā ar miljoniem tūrismā? :laugh:
tad jautaju preteeji.. ko tu tādu par Poliju esi dzirdējis?
a? :D
Iesākumam jau Tatri... :)
Varšava, kas, noteikti ir atpazīstamāka par mūsu Rīgu, vismaz eiropā, no mūzikas skolas laikiem palicis galvā, ka Šopēns ir polis.
Un tā piedomājot daudz ko var sadomāt.
Ko mēs varam likt pretī? Gaiziņu, Rīgu un Raimondu?

Kā jau te minēja, mums, protams ir skaistas vietas, Sigulda, Ventspils, bet uz eiropas fona, tas ir nekas.

Un neviens nečīkst, Grēger, tie ir sausi fakti.
Kad sanāk pabūt ārzemēs, pajautā vietējiem, ko viņi zin par Latviju.
Es jau pēdējā laikā sāku priecāties, kad kāds pasaka, ka zin tādu vietu, nemaz nerunājot par kaut ko vairāk.
Tai pat laikā, tas, manuprāt, ataino viņu vājās zināšanas par ģeogrāfiju, eiropu utt.
Jā, un bieži, ja ir kādas zināšanas par Latviju, tad daļā no tām ir tādas, ka mēs esam tie, kas agrāk piederēja Krieviem.
Un es nerunāju tikai par saujiņu Poļu čaļiem, es runāju arī par tiem pašiem Beļģiem, dažādu vecumu ar kuriem esmu saskāries.


Te nu es Tev 100% piekritu.Te pamata visi rausta plecus,nezinot,kur Latvija atrodas,kas manuprat ir nozelojami.
Nav jau jazin fakti,bet valstu izvietojums tacu butu jazin...vismaz eiropas.Domaju,ka mes katrs karte varetu ar pirkstu iebakstit Sveice vai Velsa:)

Un visi nezkapec man prasa,vai es esmu no Polijas:laugh: :laugh: :laugh:
SAAB 9-3 SE 2002 stock 150hp
User avatar
gustavs
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 2606
Joined: Fri Feb 15, 2008 10:03 am
Location: Location

Re:Offtop :)

Post by gustavs »

Nu redzi, tas pat ir zinama mera mazo valstu bonus, izzinat visu plaso pasaule, atrodoties skolas sola :), ka ari pamudinajums macities valodas u.c lietas,kuras lielajam nacijam neskiet svarigi apgut vai pa lielam ari nav vajadzibas.
Viensjaanis
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 590
Joined: Mon Feb 25, 2008 2:00 pm
Location: Rīga,Imanta

Re:Offtop :)

Post by Viensjaanis »

jastr wrote:
Gregers wrote:
Tas, ka no visa posta Tu izvilki tikai to ko izvilki liecina par Tevi pilnā augumā! Esmu arī apceļojis visu Latviju un zinu, ka šeit ir ko parādīt un uz kā nopelnīt un pelna tie kuri nav akli!

Vot tu ņirdz par mani, he, dari to droši jo man vienalga, bet ņirgdams lūdzu arī izdomā ar ko mūsu zeme var un ir īpašā!!!

Kas i' mīkstais esi, nevari? Kā vērts Tu tad esi un uz kā bāzējoties ņirdz par mani?

tāds eifelis gadā nopelna simtiem miljonus un ir viens no fotografētākajiem tūrisma objektiem pasaulē, buļļu dzenāšana spānijā (vai portugālē, vvz...)piesaista simtiem tūkstošu tūristu, utt, utjpr... šādā mērogā teikt, ka lv vajag tikai darīt, un būs, tiešām ir smieklīgi. ņem vērā, ka visas šīs lietas ir ar gadsimtiem ilgu tradīciju, un cilvēki par tām mācās vēstures un ģeogrāfijas stundās visā pasaulē. ko par LV mācās cilvēki pasaulē? neko. labi, ja piemin.


Nu seit gribetos pieminet Latvijas vesturi,tos 50 gadus,kad valsts attistiba bija "bremzeta" un butiba nekada personiba neveidojas.Nebutu noticis tas,kas notika,kas zin,kur tag butu musu valsts,jo 30tajos gudru pratu netruka;)
Pareizi tu saki,tas visas ir gadsimtiem ilgas tradicijas,bet bez to neatlaidigas spodrinasanas tam nebutu vertibas.
Mums tadu gadsimtiem ilgu tradiciju nav(vai ari neviens nav macejis tas izcelt saulite)Ar to domaju,ka varbut ar baigo neatlaidibu un prata spejam kko varetu ari latvija padarit par turisma objektu.Bet ar turismu pelnit parakos limonus tik maza valsts diez vai vares.

Tu,Jastr,rakstiji...Atvedis grupu uz Turaidu,paradis avotu un vagoninju un ko talak?Tik tiesam,ja ar to ari viss aprobezojas,tad svaki izskatas.Mana prata rodas doma,ka vairakiem uznjemejiem jamet galvas kopa un pec avota skatisanas nakosais ka,turisma objekts,varetu but tradicionalas latviesu pusdienas.Ne jau celmalas gulbuves budele,bet kartiga latviesu vienseta.
Un kapec gan Ligatnes pazemes sleptuves nevaretu parverst par turisma objektu?Jo pagaidam tur pa retam un ieprieks piezvanot var tikt apskatities.Bet ja tam uztaisa normalu reklamas rulliti(ar normalu es domaju tadu,kurs tiesam liek veleties to apskatities),sakarto apkartejo infrastrukturu utt.Un iespejams to,ka virszemes stavos joprojam atrodas sanatorija ari var padarit par interesantu faktu.
Un ja sak sadi skatities,tad latvija ir ko redzet,tikai tas ir japadara redzams.Lidz ar to sanak,ka es piekritu Gregeram saja jautajuma:)

Ar so visu es gribu pateikt,ka Latvijas apmeklejums turistiem ir japadara tiktiesam ka Latvijas apmeklejums,no sakuma lidz beigam,ar laipnu sagaidisanu nevisa tikai pasa Turaidas pili,bet jau ierodoties valsti.Kapec piedzivojums nevaretu sakties jau nolaizoties lidosta?Tas viss varetu but ka liels,kopejs notikums,ar vairakam variacijam.Ko panakt var kopigi sadarbojoties,ar valsts lidzdalibu un vietejo uznemeju piesaistisnu.

Un tad varbut par Latviju radisies kads iespaids.
SAAB 9-3 SE 2002 stock 150hp
User avatar
mixeris
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 4125
Joined: Mon Jan 14, 2008 4:47 pm
Location: Rīga, Latvia

Re:Offtop :)

Post by mixeris »

Nīgrais wrote:
mixeris wrote: Veselības budžeta sadalījums diemžēl nav normāli pieejams internetā :(
Tomēr no kopējā valsts budžeta tai pašai veselības aprūpei veselības ministrijas personā aiziet 47 miljoni mēnesī, ja netā pieejamie dati ir pareizi.

Es arī zinu ka senāk bija uzkrājumi un ka tā bija kļūda tos tērēt lāpot citas kļūdas un deficītus.
Pamazām uz priekšu tiekam! :)

Tagad te: http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=384&hl=1
Izlasam likumu par "Par valsts sociālo apdrošināšanu"
tad vēl turpat MK noteikumus.
Tad mēģinam saprast, ka medmāsu un policistu algām nav ne mazākā sakara ar "Socialo Budžetu".

Es tikmērt mēģināšu saprast, ko tad īsti māca juridiskajās profenēs, ka arī šīs profesijas pārstāvji ir uzēdušies uz pensionāriem.
:laugh: :laugh: :laugh:
Liekam mierā soc budžetu un paskatamies uz visu budžetu kopumā.
Vai tu Nīgrais redzi kādu vietu kur varētu tā nogriezt laivisi būtu apmierināti un valstī nemazinātos nodokļu ienākumi?
Ja kopā mums Latvija ņemas ar 4 miljardiem un tagad ir jāietaupa 0.5 miljardi, tad sanāk tā, ka mēs pasakam, ka gandrīz 1.2 miljardi ir neaiskarami un tad ar ko mēs drīkstam operēt ir vairs tikai 2.8 kuri ir jāsamazina par 18%.
User avatar
Gregers
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 4086
Joined: Thu Jul 10, 2008 11:05 am
Location: Riga
Contact:

Re:Offtop :)

Post by Gregers »

mixeris wrote:
Nīgrais wrote:
mixeris wrote: Veselības budžeta sadalījums diemžēl nav normāli pieejams internetā :(
Tomēr no kopējā valsts budžeta tai pašai veselības aprūpei veselības ministrijas personā aiziet 47 miljoni mēnesī, ja netā pieejamie dati ir pareizi.

Es arī zinu ka senāk bija uzkrājumi un ka tā bija kļūda tos tērēt lāpot citas kļūdas un deficītus.
Pamazām uz priekšu tiekam! :)

Tagad te: http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=384&hl=1
Izlasam likumu par "Par valsts sociālo apdrošināšanu"
tad vēl turpat MK noteikumus.
Tad mēģinam saprast, ka medmāsu un policistu algām nav ne mazākā sakara ar "Socialo Budžetu".

Es tikmērt mēģināšu saprast, ko tad īsti māca juridiskajās profenēs, ka arī šīs profesijas pārstāvji ir uzēdušies uz pensionāriem.
:laugh: :laugh: :laugh:
Liekam mierā soc budžetu un paskatamies uz visu budžetu kopumā.
Vai tu Nīgrais redzi kādu vietu kur varētu tā nogriezt laivisi būtu apmierināti un valstī nemazinātos nodokļu ienākumi?
Ja kopā mums Latvija ņemas ar 4 miljardiem un tagad ir jāietaupa 0.5 miljardi, tad sanāk tā, ka mēs pasakam, ka gandrīz 1.2 miljardi ir neaiskarami un tad ar ko mēs drīkstam operēt ir vairs tikai 2.8 kuri ir jāsamazina par 18%.
Klau, Tu taču neesi ideots tad kādēļ tik akli tici tam, ka ir kkas jāieekonomē? Tev personīgi izpētot situāciju kuri tieši fakti liecināja pat to, ka obligati ir kko jāapgriež? Jaapgriež nevis jāiegūlda lai attīstība valstī atgrieztos?

Es neesmu ekonomists tadēļ nemāku skaisti un konstruktīvi kā Nīgrais visu Tev salikt, bet nu nav nekas, nekur jāgriež!
User avatar
Gregers
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 4086
Joined: Thu Jul 10, 2008 11:05 am
Location: Riga
Contact:

Re:Offtop :)

Post by Gregers »

Ok, liksim mierā veselo saprātu un elementāros biznesa likumus un pieņemsim, ka IR jāapgriež jo tā teica kkāds gudrs onkuls. Tad kādēļ jaapgriež no kkā viena? Uzņemums ja vēlās samazināt izdevumus tad samazina globāli uz visa kopumā par vajadzīgo %, valsts no uzņēmuma ne ar ko neatšķiras!
User avatar
Gregers
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 4086
Joined: Thu Jul 10, 2008 11:05 am
Location: Riga
Contact:

Re:Offtop :)

Post by Gregers »

Ok, liksim mierā veselo saprātu un elementāros biznesa likumus un pieņemsim, ka IR jāapgriež jo tā teica kkāds gudrs onkuls. Tad kādēļ jaapgriež no kkā viena? Uzņemums ja vēlās samazināt izdevumus tad samazina globāli uz visa kopumā par vajadzīgo %, valsts no uzņēmuma ne ar ko neatšķiras!
User avatar
gustavs
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 2606
Joined: Fri Feb 15, 2008 10:03 am
Location: Location

Re:Offtop :)

Post by gustavs »

to apcirpsanas logiku ari man neizprast. sviests :(
aridzan nejutos specigs ekanomika, tacu pec visiem logikas likumiem paagustinot pvn, tadejadi apgrutinot "elposanu" ceret uz lielakiem ienakumiem - divaini. :huh: :blush:
Viensjaanis
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 590
Joined: Mon Feb 25, 2008 2:00 pm
Location: Rīga,Imanta

Re:Offtop :)

Post by Viensjaanis »

Gustavs wrote:to apcirpsanas logiku ari man neizprast. sviests :(
aridzan nejutos specigs ekanomika, tacu pec visiem logikas likumiem paagustinot pvn, tadejadi apgrutinot "elposanu" ceret uz lielakiem ienakumiem - divaini. :huh: :blush:

Un te jau ar ceresanu vairs nekada sakara.Tiklidz bija taustami rezultati par to,ka ienemumi samazinas,tos nodoklus vajadzeja atlikt atpakal ka bija vai pat samazinat un domat ko citu.
SAAB 9-3 SE 2002 stock 150hp
User avatar
mixeris
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 4125
Joined: Mon Jan 14, 2008 4:47 pm
Location: Rīga, Latvia

Re:Offtop :)

Post by mixeris »

Greger es tev pilnībā piekrītu tavām idejām praktiski visam ko tu saki.
Tikai diemžēl tas viss ir ilgtermiņa pasākums. Tas ka tur augšā neviens pat nespēj līdz kaut kam tādam dadomāties arī ir fakts.

Bet pašreizēja momentā ir jāpieņem lēmums, lai nostātos uz nulles, jo pašreiz ir pamatīgs mīnuss.

Jāņem vērā arī fakts, ka tas mīnuss jau ir ilgāku laiku un iepriekš visiem uz to bija pakāst, jo visi iemācījušies bija dzīvot virs savām iespējām.

Tādēļ nulles punkts ir kādā 2, 1.5 gadu pagātnē. Tādēļ jau tas soc budžeta iekrājums ir noēsts.

Lai uzsāktu attīstību ir jānostājas līdzsvarā un kā jau Gregers teica tad pēc idejas būtu jāgriež vai nu visiem vienādi vai gudri. Gudri tur augšā neviens nevar nogriezt, jo savējos jau neaiztiks.

Un manuprāt lielākā problēma jau ir faktā, ka mēs neiesim politikā un viņi savukārt neņems vērā idejas kuras mēs esam radījuši. šajā gadījumā mēs es nedomāju tikai tos kas apgrozas kluba lapā, bet vispār saprātīgi domājošo sabiedrības daļu, kura nežēlojas visu laiku :)
User avatar
Gregers
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 4086
Joined: Thu Jul 10, 2008 11:05 am
Location: Riga
Contact:

Re:Offtop :)

Post by Gregers »

mixeris wrote:Greger es tev pilnībā piekrītu tavām idejām praktiski visam ko tu saki.
Tikai diemžēl tas viss ir ilgtermiņa pasākums. Tas ka tur augšā neviens pat nespēj līdz kaut kam tādam dadomāties arī ir fakts.

Bet pašreizēja momentā ir jāpieņem lēmums, lai nostātos uz nulles, jo pašreiz ir pamatīgs mīnuss.

Jāņem vērā arī fakts, ka tas mīnuss jau ir ilgāku laiku un iepriekš visiem uz to bija pakāst, jo visi iemācījušies bija dzīvot virs savām iespējām.

Tādēļ nulles punkts ir kādā 2, 1.5 gadu pagātnē. Tādēļ jau tas soc budžeta iekrājums ir noēsts.

Lai uzsāktu attīstību ir jānostājas līdzsvarā un kā jau Gregers teica tad pēc idejas būtu jāgriež vai nu visiem vienādi vai gudri. Gudri tur augšā neviens nevar nogriezt, jo savējos jau neaiztiks.

Un manuprāt lielākā problēma jau ir faktā, ka mēs neiesim politikā un viņi savukārt neņems vērā idejas kuras mēs esam radījuši. šajā gadījumā mēs es nedomāju tikai tos kas apgrozas kluba lapā, bet vispār saprātīgi domājošo sabiedrības daļu, kura nežēlojas visu laiku :)
Un no ta izriet, ka pietiek ņaudēt un cerēt, ka kāds ir vainīgs ja kādam nav naudas :laugh:

Sametam visi kopā galvas un uzteisam kkādu biznesu, jo manuprāt šeit ir visi nepieciešamie cilveki no visām profesijām :)

P.s.ja redzat kādas smukas telpas izmēros no 65 kvadrāti un par cenu līdz 340 LVL un ja vēl tuvu centram tad lūdzu dodiet ziņu, konis lielais no manis :)
Nezinite 9000
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 848
Joined: Mon Jan 21, 2008 10:24 am

Re:Offtop :)

Post by Nezinite 9000 »

mans īsais kopsavilkums un secinājums. Latvijā naudas ir maz un būs vēl mazāk un uz to ir milzu konkurence. Tāpēc jāvelk šurp nauda no ārpuses (privātie, starptautiskie fondi, starptautiskās institūcijas, ārvalstu uzņēmumi, patērētāji utt). Jāpārdod maksātspējīgiem turieniešiem tas, ko mēs katrs varam piedāvāt par cenu, kas ļauj mums te dzīvot un arī tuviniekiem palīdzēt. Tas viss.
Locked