Vai arī RIMI/MAXIMA/ELVI ... nu, kas tuvāk.ZingZeng wrote: Bus laikam jaieziet kadi kursi :huh:
Ābolu sidrs
Re:Ābolu sidrs
MY 1968 SAAB 96, MY 1969 Sonett V4, MY 1970 99, MY 1988 c900 T16 airflow cabrio, MY 1992 c900 t16 cabrio, MY 1993 c900 T16 airflow 3-d
& Chevy 5,7
& Chevy 5,7
Re:Ābolu sidrs
busu naglijs:)
Vai kads, kad sis sidrs bus gatavs, varetu man uzdavinat vai bartera veida (lasit: maina pret brengulu vai valmiermuizas alu) nodot 05 - 1L pastaisita sidra? Loti interese si pasakuam iznakums. :)
Vai kads, kad sis sidrs bus gatavs, varetu man uzdavinat vai bartera veida (lasit: maina pret brengulu vai valmiermuizas alu) nodot 05 - 1L pastaisita sidra? Loti interese si pasakuam iznakums. :)
Re:Ābolu sidrs
Atgadini kad nakosgada abeles ziedes B)
Re:Ābolu sidrs
Re kur ari kursi :) http://www.mansdarzs.com/s%C4%81kumsKurBads wrote:Vai arī RIMI/MAXIMA/ELVI ... nu, kas tuvāk.ZingZeng wrote: Bus laikam jaieziet kadi kursi :huh:
Re:Ābolu sidrs
Es par degustācijas tiesu esmu gatavs braukt palīgā uz ābolu novākšanas talku.
Beļģijā novācu tik daudz ābolus, ka cits visā dzīvē tik daudz nenovāks. :laugh: Arī tehniku jau esmu izkopis tādu, ka maz neliekas. :laugh:
Beļģijā novācu tik daudz ābolus, ka cits visā dzīvē tik daudz nenovāks. :laugh: Arī tehniku jau esmu izkopis tādu, ka maz neliekas. :laugh:
Saab 900 Turbo '81
Re:Ābolu sidrs
ha ha, un es tos ābolus tagad stumju mutē ;) !Nils/carlorossi wrote:Es par degustācijas tiesu esmu gatavs braukt palīgā uz ābolu novākšanas talku.
Beļģijā novācu tik daudz ābolus, ka cits visā dzīvē tik daudz nenovāks. :laugh: Arī tehniku jau esmu izkopis tādu, ka maz neliekas. :laugh:
MY 1968 SAAB 96, MY 1969 Sonett V4, MY 1970 99, MY 1988 c900 T16 airflow cabrio, MY 1992 c900 t16 cabrio, MY 1993 c900 T16 airflow 3-d
& Chevy 5,7
& Chevy 5,7
Re:Ābolu sidrs
Labu apetīti. ;)KurBads wrote:ha ha, un es tos ābolus tagad stumju mutē ;) !Nils/carlorossi wrote:Es par degustācijas tiesu esmu gatavs braukt palīgā uz ābolu novākšanas talku.
Beļģijā novācu tik daudz ābolus, ka cits visā dzīvē tik daudz nenovāks. :laugh: Arī tehniku jau esmu izkopis tādu, ka maz neliekas. :laugh:
Saab 900 Turbo '81
Re:Ābolu sidrs
Nils/carlorossi wrote:
Labu apetīti. ;)[/quote]
beļģu pašu āboli sezonas laikā tiešām ir gardi.
p.s. esi jau mājās?
Labu apetīti. ;)[/quote]
beļģu pašu āboli sezonas laikā tiešām ir gardi.
p.s. esi jau mājās?
MY 1968 SAAB 96, MY 1969 Sonett V4, MY 1970 99, MY 1988 c900 T16 airflow cabrio, MY 1992 c900 t16 cabrio, MY 1993 c900 T16 airflow 3-d
& Chevy 5,7
& Chevy 5,7
Re:Ābolu sidrs
arī es varēšu paaicināt uz degustāciju
bet man diemžēl tikai vīni: aveņu, aveņu-jāņogu, bumbieru-cidoniju.
kas tur īsti sanāks-nezinu, bet liekas, ka būs labi...vismaz process notiek tā kā tam vajadzētu notikt.
gatavība gan tikai kaut kur uz nākamā gada martu-aprīli (tā vismaz man liekas) :)
bet man diemžēl tikai vīni: aveņu, aveņu-jāņogu, bumbieru-cidoniju.
kas tur īsti sanāks-nezinu, bet liekas, ka būs labi...vismaz process notiek tā kā tam vajadzētu notikt.
gatavība gan tikai kaut kur uz nākamā gada martu-aprīli (tā vismaz man liekas) :)
Re:Ābolu sidrs
piesakos ari seit :)vovijs wrote:arī es varēšu paaicināt uz degustāciju
bet man diemžēl tikai vīni: aveņu, aveņu-jāņogu, bumbieru-cidoniju.
kas tur īsti sanāks-nezinu, bet liekas, ka būs labi...vismaz process notiek tā kā tam vajadzētu notikt.
gatavība gan tikai kaut kur uz nākamā gada martu-aprīli (tā vismaz man liekas) :)
Re:Ābolu sidrs
Nav tik traki, galvenais, kas laikam ir nepieciešama ir pacietība. Un nesiekalošanās gar vēl negatavu sidru :woohoo:ZingZeng wrote:Ko tad raugs edis ?
Pec maniem aprekiniem 40grami cukura uz 1 litru butu ok.
Vispar jo vairak lasu par sidru/vinu raudzesanu, jo tas viss liekas arvien sarezgitak - skabes, cukuri, tanini, sulfidi, raugi, baribas vielas, stabilizatori, procenti, temperaturas utt.
Bus laikam jaieziet kadi kursi :huh:
Draugs, kurš salika vīnus to nespēj, un tad nu nereti mēs testējam visādus pusgatavus dzērienus.
Re:Ābolu sidrs
Atskaite.
Vakar izspiedu 20 L sulas no dazadiem aboliem (sipolins, antonovka, kaut kadi vel 2 skabie rudens aboli un vel viena man nezinama skirne).
Sapildiju vina balona, pievienoju 800g sula izskidinata cukura, 7 gramus EC1118 raugu un 7g rauga baribas vielas Fermaid E.
Balonu pagaidam nosledzu ar vates korki ietitu marle.
Vakar priecajos ka smuki biezumi no augsas grima leja, bet no lejas celas augsa, noti aprite :blink:
Balonu paliku virtuve zem galda.
No rita skatos, korkis izsplauts ara, galda apaksa visa nokezita un balons viss tads ka nopunkojies. Pari ir gajusi nevis pati sula, bet gan kaut kadi biezumi/putas lai gan balona to bija varbut kadi 2 cm pasa augsa, bet tagad putas bija savairojusas kadu 12 cm biezuma.
Sula savukart ir palikusi loti dzidra.
Vakar izspiedu 20 L sulas no dazadiem aboliem (sipolins, antonovka, kaut kadi vel 2 skabie rudens aboli un vel viena man nezinama skirne).
Sapildiju vina balona, pievienoju 800g sula izskidinata cukura, 7 gramus EC1118 raugu un 7g rauga baribas vielas Fermaid E.
Balonu pagaidam nosledzu ar vates korki ietitu marle.
Vakar priecajos ka smuki biezumi no augsas grima leja, bet no lejas celas augsa, noti aprite :blink:
Balonu paliku virtuve zem galda.
No rita skatos, korkis izsplauts ara, galda apaksa visa nokezita un balons viss tads ka nopunkojies. Pari ir gajusi nevis pati sula, bet gan kaut kadi biezumi/putas lai gan balona to bija varbut kadi 2 cm pasa augsa, bet tagad putas bija savairojusas kadu 12 cm biezuma.
Sula savukart ir palikusi loti dzidra.
Re:Ābolu sidrs
20L balonā tak nesalēji visus 20 litrus sulas?! Optimālais variants ir 15L un pat mazāk, jo vajadzīga telpa rūgšanas procesā izdalītajam gāzēm!:)ZingZeng wrote:Atskaite.
Vakar izspiedu 20 L sulas no dazadiem aboliem (sipolins, antonovka, kaut kadi vel 2 skabie rudens aboli un vel viena man nezinama skirne).
Sapildiju vina balona, pievienoju 800g sula izskidinata cukura, 7 gramus EC1118 raugu un 7g rauga baribas vielas Fermaid E.
Balonu pagaidam nosledzu ar vates korki ietitu marle.
Vakar priecajos ka smuki biezumi no augsas grima leja, bet no lejas celas augsa, noti aprite :blink:
Balonu paliku virtuve zem galda.
No rita skatos, korkis izsplauts ara, galda apaksa visa nokezita un balons viss tads ka nopunkojies. Pari ir gajusi nevis pati sula, bet gan kaut kadi biezumi/putas lai gan balona to bija varbut kadi 2 cm pasa augsa, bet tagad putas bija savairojusas kadu 12 cm biezuma.
Sula savukart ir palikusi loti dzidra.
SAAB 9-5 2,3t '99 & VOLVO
Re:Ābolu sidrs
Vakar biju Sigldas šošejaš šeši Depo. Vīniņu un sidru ražošanai atvēlēts vesels stends. Nemaz nav jāmeklē specializētie veikali. Ir viss vajadzīgais - sākot no pudelēm, korķiem un beidzot ar visādiem fermentiem un raugiem!
Es gan esmu dabīgo auģļu raugu piekritējs un ķīmiju šajā procesā neatbalstu;)
Es gan esmu dabīgo auģļu raugu piekritējs un ķīmiju šajā procesā neatbalstu;)
SAAB 9-5 2,3t '99 & VOLVO